De 10 bästa spelen till Playstation VR - Immersivt / VRSverige

De 10 bästa spelen till Playstation VR

De bästa spelen till playstation vr

Letar du efter de bästa spelen till Playstation VR? PSVR gjorde sin debut oktober 2016 och är sedan dess det headset som sålt mest globalt, ca 2 miljoner enheter på drygt ett år. En hel del spel har släppts under detta 1,5 år som gått – 163 olika titlar bara här i Sverige och strax över 200 titlar om man räknar globalt! Med så många titlar att välja på är det nu hög tid för oss att välja ett axplock av alla dessa spel och lägga fram de bästa spelen till psvr – enligt oss på VRSverige.

Skyrim VR

Skyrim VR är ett RPG open world-spel där du tar dig fram genom byar och landskap i en fantasyvärld blandat med vikingamiljöer som är magiska. Välj att prata med människorna eller slåss mot dem, alliera dig med olika hövdingar eller kungar, köpslå med handelsmän och vakter. Detta är ett äventyr där du lätt tappar bort tid och rum i den riktiga världen!

LÄS MER: Vi testar Skyrim VR

Far Point

Far Point är ett rymdactionäventyr där du ska leta efter ett par forskare som försvunnit på en planet. För att få reda på vad som egentligen hänt dem måste du scanna av olika delar längs din väg. I ditt sökande kommer du möta på spindlar i olika storlekar, robotar och aliens som du måste skjuta på vägen. Klarar du av att komma förbi alla fiender och hinder, och komma åt svaret på gåtan? Spelet har även co-op och ett versus mode. (Far Point pelas med Aim Controller som ingår i köpet.)

MOSS

MOSS är en äventyrsberättelse och spel i vilket du får läsa boken om ”Quill” och följa med på hennes resa genom olika världar. Du som läsare hjälper Quill på vägen genom att styra henne och en magisk bubbla i olika situationer så att Quill kan vinna kampen mot det onda. Man sugs in i denna berättelse och kommer på sig hur man verkligen sitter försjunken och bläddrar i boken för man är nyfiken på vad som ska hända.

Apex Construct

Här kastas du in i en fiktiv framtidsversion av Stockholm – hög igenkänningsfaktor i miljöerna! Du får ge dig ut på olika uppdrag som ”Father” ger dig för att försöka bekämpa ”Mother”, och på vägen ska man skjuta med sin pilbåge på olika robotar som kommer i sin väg. Vad man egentligen inte vet är vem man ska tro på – ”Father” eller ”Mother”? Det märker man först en bit in i spelet!

LÄS MER: Vår recension av Apex Construct

Job Simulator

Detta är ett måste i PSVR-samlingen! Här är du i 2050 och robotar visar hur det var ”förr” – alltså vår nutid!

Man kan välja på 4 olika yrken: kontor, butik ,restaurang och bilmekaniker. I varje yrke kan du leka runt med det mesta som finns i närheten och bara interagera med miljön och sakerna (eller utföra de ”jobb-uppdrag” som du får av robotarna). Ett perfekt spel att visa sina kompisar ved man kan göra i PSVR!

Rec Room

Rec Room är den sociala plattformen där man skapar sin avatar och sedan träffar andra människor från hela världen. Du kan prata med folk, spela olika spel i spel rummen (laser tag, paintball, frisbee-golf mm) eller bara hänga i de olika custom-rummen. Här möts användare av både PSVR, Oculus Rift och HTC Vive på samma plattform och man kan även skapa egna rum! Kul och socialt forum för alla PSVR-fans.

LÄS MER: Umgås i VR med dessa Social VR-appar

Batman Arkham VR

Här får du bli Batman för ett tag! Ta på dig Batman-dräkten och stoppa på dig alla hans saker som till exempel bat-boomerangen, bat-pistolen och bat-scannern. Ta hissen ner i grottan, ta dig an uppdraget att hitta dina vapendragare Robin och Nightwing och leta rätt på Jokern i denna spännande och mörka värld!

Sparc VR

Sparc är lite som dodgeball i modern tappning, här kan du träna dig på att kasta på olika banor för att förbättra dina kastkunskaper, spela sedan multiplayer online och testa din lycka mot andra. Ett fartfyllt och kul sport spel att spela mot andra i en arena där allt kan hända beroende på hur man väljer att spela. Att bara vara åskådare när andra spelar medan du väntar på din tur kan vara minst lika kul!

Robinson: The Journey VR

Här är ett härligt och storslaget äventyrs spel där du landat på en okänd planet efter att en rymdstation kraschat.

Du får utforska planeten på olika sätt, klättra och samla information, bygga ihop saker, scanna information om djuren som lever där, du tar dig även an ett litet djur som blir ditt husdjur. Ge dig ut och ta reda på vad som hände när rymdstationen kraschade och om du är den enda som överlev. Till din hjälp har du en liten svävande robot som är till hjälp i olika situationer och även din guide.

Statik (Institute of Retention)

I detta pusselspel är det du som är testpersonen där du ska lösa olika lådor. Varje låda har ett antal saker som hänger ihop som  man måste lösa, så det gäller att gnugga sina geniknölar för att få ut de olika lådorna. Det är inte lätt alla gånger – för varje låda du löser så får du en pusselbit till en slutgiltig låda som ska sättas ihop. Kanske får du då lämna ditt uppdrag som testperson i labbet… vem vet?

Detta är alltså de just nu bästa spelen till Playstation VR enligt vår topptestare Michael! Hur många av spelen har du testat? Har du några andra favoriter som borde finnas med på listan? Låt oss veta!

About the author

Michael Wilhk

Leave a comment: