I 3D Organon VR Anatomy ger du dig in i människokroppen - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

I 3D Organon VR Anatomy ger du dig in i människokroppen

3D Organon VR

En anatomi-app för utbildning

Mycket av de VR-appar vi testar varje vecka handlar om spel och underhållning, men potentialen för annat är verkligen hög. Ett av dessa områden som växer för varje dag är är utbildning, där utvecklarna ständigt försöker hitta nya undervisningsmetoder. Den senaste i raden är en anatomi-app vid namn 3D Organon VR Anatomy som utvecklas av Medis Media. Appen finns nu för både HTC Vive och Oculus Rift. 

Upplagt som en fullt utrustad anatomiatlas i VR möjliggör appen användare att lära sig om den mänskliga kroppen, med fullt skalenliga manliga och kvinnliga kroppsmodeller och system inklusive: Skelett, Bindväv, Muskler, artärer, vener, nerver, hjärta, andningsvägar, tarmsystem, organ och hud.

Över 4000 verklighetstrogna objekt

I appen kan du utforska över 4000 realistiska anatomiska strukturer, med muskler, ben och organ och hur allt sitter ihop. Det finns även anatomisk terminologi att lyssna på och läsa, med både ljudkommentarer och  mer omfattande textbeskrivningar.

Medan programvaran kan laddas ner av vem som helst med ett intresse för biologi, är 3D Organon VR Anatomy  idealiskt för medicinstudenter och även yrkesverksamma. Man kan lätt se hur denna typ av VR-upplevelse skulle kunna användas för patientutbildning på sjukhus och privata kliniker.

3D Organon VR anatomi  kan köpas för Oculus Rift på Oculus Home för 15 dollar och HTC Vive på Steam för 25 dollar. Versionen på steam stöder Roomscale och full handkontroll, medan den på Ouclus Home tyvärr inte stöder Touch än.

Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

admin

Leave a comment: