48 timmar i sträck i VR - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

48 timmar i sträck i VR

Hur känns det att spendera 48 timmar i sträck i VR?

Thorsten Wiedemann, grundare och konstnärlig ledare för AMAZE, testade i nyligen på att tillbringa två hela dygn utan att lämna VR. Han hann under dessa timmar göra en rad besök i olika VR miljöer, spel och program. Experimentet gjordes på Game Science Center i Berlin mellan 8:e och 10:e januari. Under tiden han han på sig en HTC Vive och sov även ett antal timmar med headsetet på sig.

Wiedemann har sagt att projektet inte handlar om uthållighet, utan istället tror han och kollegan Vogl att i framtiden kommer många människor tillbringa en hel del tid inom virtuell verklighet. För dessa framtida VR-användare, kommer det inte handla om att hålla ut så länge som möjligt, utan istället om friheten att koppla av, besöka outforskade världar, uppleva nya saker och liknande.

6ef84ec56e5c2241be35ce42cc4b097e

I experimentet han han besöka en rad VR världar och skapade brinnande snögubbar i Tiltbrush, bygga farkoster i Fantastic Contraption, slå världsrekord i backhoppning i VRLympix, jagade människor i Hover Junkers, hängde med vänner i AltspaceVR, reste till magiska platser med sina nya vänner i VRChat och posera med sin rosa kostym som den amerikanske presidenten i Vita huset. Han spenderade också flera timmar i klassiska VR dioramat Blocked In, och mycket mer.

”Jag blev förvånad över hur ovanligt det kändes” Wiedemann säger. ”Jag har fått speciell vätska och mat, massor av vatten, te, en kopp kaffe till frukost, massor av choklad och bananer, och en del medicinering för att jag inte skulle behöva gå på toaletten under experimentet.

Men hur kändes det då?

”Jag hade inga fysiska problem, inga värkande ögon, jobbig huvudvärk eller något illamående” säger Wiedemann.

Men att det inte skulle handla om uthållighet med dagens headsets är nog att dra på sanningen lite 🙂

Källa http://thecreatorsproject.vice.com/

Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

admin

Leave a comment: