NextVR får stort avtal med Fox Sports

NextVR pressar på framåt med sina planer på att göra engagerande VR som går att sända ut till många samtidigt live. Tidigare i veckan meddelade NextVR att ett flerårigt avtal nu har skrivits med Fox Sports för att att göra ”VR-produktioner av landets främsta idrottsevenemang”

När NextVR först dök upp under CES 2014 gick dom under namnet Next3D. Företaget hade redan då utvecklat 3D innehåll, men var på väg att svänga in helt på VR spåret. Grundarna David Cole och DJ Roller visade då upp deras senaste 180 graders, stereoinspelning av en basketmatch, komplett med 3D-ljud, och allt visades på Oculus 1080p HD prototyp. Det var klart imponerande.

Men om vi spolar fram klockan 2 år till idag, har nu företaget meddelat att ett femårigt avtal med programföretaget Fox Sports har ingåtts för att börja producera sportevenemang för VR. Första officiella produktionen blir 58:e Daytona 500 som kommer sändas live till både traditionella TV-apparater och såklart nu också via NextVRs Samsung GearVR app.

daytona-500-680x221

”Vi har arbetat med Fox Sports i över ett år för att testa detta på en rad sporter”, säger Brad Allen som är styrelseordförande hos NextVR. ”Detta omfattande avtal är ett bevis på att vår teknologi ger ett spännande och tilltalande alternativ för att bevittna stora idrottsevenemang i VR”

Om du hängt med den senaste tiden, har du kanske sett NextVRs tidigare produktion av NASCAR och racet i Fontana, Kalifornien. Även det efterföljande evenemanget runt US Open Golf Championship i Washington gjordes av NextVR.

När det gäller vilka andra evenemang som vi kan förvänta oss framöver, får vi vänta och se, men håll ögonen på NextVR FoxSports framöver om du gillar livesport och VR.

Källa: roadtovr.com

 

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar