Aldin Dynamics nya verktyg Ghostline mäter användarens VR-upplevelse

Isländska VR-företaget Aldin Dynamics meddelar nu att deras partnerprogram Ghostline är klart. Programvaran publicerar statistik från de högst rankade VR-apparna på Steam.

Aldin lanserar nu Ghostline som är ett kraftfullt analysverktyg som utformats speciellt för VR-upplevelser för att mäta upplevelsen och designoptimering. Det Ghostline gör är att ge utvecklare större kontroll på tillverkningsprocessen bakom VR-upplevelser genom att erbjuda en inblick i användarens reaktion. Cloudhead Games och och Superhot blir första partners att använda programmet.

Stora utmaningar för VR-utvecklare

Tillsammans med programvaran släpper Ghostline även de data man samlat in om sitt eget spel ”Waltz of the Wizard” som för närvarande rankas högst av användartna på Steam. Wizard har data från 300000 spelsessioner från över 100000 spelare sedan spelet började säljas 31 maj 2016.

Den stora vision med VR är att göra trovärdiga världar som gör användaren verkligen känner att man transporterats till en annan verklighet. Aldin som med sina egna spel har strävat mot detta har själva upplevt många utmaningar i även de enklaste implementationer av denna visionen om VR. Interaktiv VR är mer komplex än konventionell programvara, där man ofta behöver se till att upplevelsen fungerar med ett varierat utbud av hårdvara, men även se till att användaren inte blir åksjuk genom att till exempel mäta hur vi rör oss fysiskt och över vilket område.

VR-design är fortfarande ett outforskat territorium

Hur man designar bra VR för att göra upplevelsen så bra som möjligt är till stor del ett outforskat territorium, och ger en rad utmaningar och designfaktorer som man inte får missa. Som utvecklare du har kraften att frammana djupt emotionella resor, men samtidigt kan du också skapa fysiskt obehag utan större problem. Dert minsta fel kan avgöra om man lyckas med sin VR-upplevelse eller inte. Därför är det extremt viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt just användarupplevelsen för att maximera att just din upplevelse får exakt den effekt som du hade tänkt.

Med Ghostline kan du alltså mäta dina VR-användarnas engagemang för att säkerställa att så många som möjligt har en bra upplevelse. Utvalda partners kommer att kunna ansluta sig till programmet under 2017 och är du intresserad kan du signa upp dig för deras nyhetsbrev elelr kontakta dom direkt på info@aldindynamics.com.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.