Nyfiken på AR-smink? Vi gör makeover med 3 appar (iOS/Android)

AR-smink Photo by Jamie Street on Unsplash

AR-smink har blivit en smidig lösning både för användarna och sminktillverkarna. Tack vare AR-appar som gör om dig behöver du inte längre kleta på och kleta av massor med smink för att hitta rätt produkt för dig. På senare år har surfplattor funnit sin väg till sminkstationerna hos stora sminkåterförsäljare som t.ex. Åhlens och Sephora. Skönhetsmärket L’Oreal har till och med gjort det enkelt att scanna en produkt och prova den virtuellt i mobilen när du är i en butik som inte har en surfplatta utställd. Appen heter Make-Up Genius och ingår i VRSveriges test av AR-smink!

I denna artikel testar jag tre olika appar och göra en makeover på mig själv, skribenten. Alla tre kommer att bedömas på en skala från 1 (inte alls) -10 (väldigt mycket) på tre punkter: verklighetstroget, stilren design, har stort utbud.

1. Modiface Make-up. (Gratis – iOS/Android)

Appen har stor potential då du kan välja bland en väldigt omfattande sminkpalett. Utbudet gäller både stilar och texturer, man can t.ex välja helmatt, halvmatt eller glittrigt smink. Texturerna är relativt realistiska. Själva appen är stilren om än smått överväldigande i gränssnittet. Efter en stunds experimenterande får man grepp om hur man sätter igång, vilka ikoner som betyder vad, hur man tar kort och filmar sina make-overs.

  • Verklighetstroget = 8
  • Stilren design = 4
  • Har stort utbud = 7
AR-smink ModiFace Make Up
ModiFace Make Up före och efter

2. Make-up Genius (Gratis – iOS/Android)

Fördelen med denna app är att du kan scanna sminket i din egen sminkväska eller i butiken och på så vis få insyn i hur en faktisk produkt ser ut på dig. Jag provade samma produkter AR och IRL och här har ni resultatet.

  • Verklighetstroget = 5
  • Stilren design = 6
  • Har stort utbud = 6
AR-smink MakeUp Genius L'Oreal
MakeUp Genius L’Oreal. AR och riktig produkt.

3. YouCam Makeup (Gratis – iOS/Android)

YouCam har snygg design och gör det lätt för en att skapa looks man kan spara för senare bruk. Den ser oerhört verklighetstrogen ut. Där kan du även få sminktips, göra om dina naglar och prova färgade linser.

  • Verklighetstroget = 8
  • Stilren design = 7
  • Har stort utbud = 7

AR-smink YoucamAR-smink YouCam osminkad sminkad

YouCam MakeUp osminkad och AR.

Framtiden för AR-smink

I det stora hela kommer denna typ av appar att användas mer och mer av skönhetsbranschen och influencers. De gör det enkelt att experimentera med sin look ”on the go” via instagram stories med mer, och man kan skippa långa sminksessioner och photoshop. Alla tre apparna har funktioner så du kan fota, filma och göra egna ”looks” som du sedan kan spara och återanvända. Ju bättre följsamheten blir på AR-sminket desto svårare kommer det bli att se skillnaden på looks som är AR-baserade och som är baserade på riktig smink!

Har du provat några av dessa appar? Posta din instagramlänk med före och efter i kommentarerna – vi vill gärna se!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *