Bait! från svenska Resolution Games passerar 1 miljon användare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Stockholmsbaserade Resolution Games berättar nu att man verkligen har fått fart på sitt fiskespel Bait! som hittils funnits endast till Samsung GearVR. Studion som startades av ex-Candy Crush Saga utvecklaren Tommy Palm, släppte snabbt spelet Bait! som ett gratisspel på GearVR. Sedan starten i mars förra året nådde man snabbt en halv miljon nedladdningar i juni och 700k i slutet av augusti. Nu när Resolution Games passerar en miljoner nedladdningar, passar man på att även releasa spelet på en annan plattform, Google Daydream.

Fiska för skojs skull

Bait! är ett karismatiskt fiskespel som går ut på att…fiska. Genom att fånga ovanliga fiskar kan du tjäna pengar för att sedan köpa dyrare utrustning, och där fånga ännu ovanligare och dyrare fiskar. Och så fortsätter spelet i samma andra. Spelet har även en trevligt narrativ som gör att du hela tiden vill ta dig till nya sjöar och områden för att hitta nya djur. Miljön varierar mellan tropisk strand till mörka träsk och är inte på något sett avsett att vara en verklighetstrogen fiskesimulering utan i stället ett roligt spel som vem som helst lätt kan börja spela. Att konceptet fungerar bra för Resolution Games är det ingen tvekan om.

Resolution Games
Resolution Games

Ständig jakt på bästa betalmodell

En annan intressant sak är Resolution Games i och med Daydreamlanseringen av Bait! väljer att ta betalt för appen. Priset är $7,99 men har inte någon funktion när du kan/måste köpa saker inuti appen. Frågan är om man nu överger sin framgångsrika F2P(free to play)-modell som fungerar så bra hittills?

”Resolution Games tror absolut på en F2P-modell”, säger Palm i en intervju med uploadvr.com ”Att vi nu tar betalt för appen på Daydream är mer ett beslut baserat på att vi vill fortsätta experimentera med olika betalmodeller sedan vi lanserade vårt första spel. Vi har lanserat gratisspel, spel med IAP (köp i appen) och spel där du kan köpa nytt innehåll (exempelvis en extra level i Bait! för GearVR) och alla varianterna har fungerat riktigt bra. Bait! har nu över en miljon spelare och studions Wonderglade (en annan gratistitel på Daydream) är det högst rankade spelet på Daydream just nu.”

Frågan är om denna modell är någon vi kommer se mer av framöver från Reaolution Games? Under intervjun svarar Palm ”Det är ingen hemlighet att F2P görs bäst med en mer mogen marknad, men det är fortfarande en effektiv strategi för tillfället precis som allt annat. Vi tror fortfarande mycket på modellen och ser fram emot att fortsätta att experimentera med F2P.”

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Kasper Wallerborg

Kasper Wallerborg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Kasper Wallerborg

Kasper Wallerborg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!