De 20 bästa spelen till Playstation VR 2019

Letar du efter de bästa spelen till Playstation VR? PSVR gjorde sin debut oktober 2016 och är sedan dess det headset som sålt mest globalt, ca 2 miljoner enheter på drygt ett år. En hel del spel har hunnit släppas sedan dess – över 500 titlar om man räknar globalt! Med så många spel att välja på är det nu hög tid för oss att välja och presentera de bästa spelen till psvr – enligt oss på Immersivt.

(Uppdaterad 28 januari 2019)

Astro Bot

Japan Studios Astro Bot är både ett äventyrligt och roligt spel, där man hela tiden följer den lilla robothjälten genom olika världar. På din väg får även du som spelare hjälpa din robot  att slå sönder saker med huvudet eller använda dualshock kontroll för att den lilla hjälten ska kunna ta sig fram. Låt dig sugas in och interagera med din lilla hjälte när i hans uppdrag att rädda sina robotkompisar.

Firewall Zero Hour

Firewall Zero från First Contract Entertainment är Playstation VRs stora fps spel, där fyra spelare ska försöka att ta en laptop, medans fyra andra ska försöka försvara den. Val av karaktär och utrustning, kommunikation och taktik är avgörande när ni som squad ska anfalla eller försvara er. Firewall Zero stöder både Aim Controller och Dualshock kontroll men spelas  bäst med Aim Controller, då den i de intensiva striderna ger en större upplevelse.

Beat Saber

Beat Saber är spelet som tagit VR-världen med storm. Det släpptes först som en tidig alfa till PC. PC VR – och Star Wars-fans tog spelet till sig och hypen blev verklighet. Nu har Beat Saber kommit till PSVR. Vi får se om hypen håller i sig. Slajsa kuberna med dina ljussvärd i takt till musik och träffa dem i rätt riktning för att klara detta underhållande rytmspel. Studion bakom spelet kommer släppa mer musik i olika paket som går att köpa, men även några gratislåtar kommer det att bjudas på.

Ace combat 7 Skies Unknown

Ace Combat 7 från Bandai Namco är fortsättningen på serien Ace Combat, där du får flyga stridsflyg i olika uppdrag eller möta andra spelare i tuffa luftstrider. Spelet är dock i 2D och spelas på vanlig skärm. Men det finns en VR del där du får känna känslan av att sitta i cockpit och styra ett stridsflygplan som om det vore på riktigt. VR-delen innefattar tre flyguppdrag.  I ett läge kan man se olika flygplan i en hangar alternativt sitter man i cockpit. Du kan även i spelet på avstånd få se en magnifik flygshow.

Borderland 2 VR

Borderland 2 VR är ett fps-rollspel där man går runt på planeten Pandora och skjuter mutanter och monster samtidigt som man letar nya fräna vapen och skatter. Borderland 2 VR är en nedbantad  version av Borderland 2 som även finns i vanlig version. Gillar man denna galna spel värld så får man ut en hel del kul även i VR-versionen av spelet.

A Fisherman`s Tale

A Fisherman`s Tale är ett kul och rogivande pusselspel där man som fiskare bor i en fyr vid havet. Genom olika smarta pussel tar du dig fram i handlingen. Berättelsen kantas av klurigheter och händelser. Kan du nå toppen på fyrtornet?

Creed Rise and Glory

Creed är boxningsspelet där du som självaste Rocky Balboa tränar upp dina färdigheter i träningshallen eller i boxningsringen. Boxa mot svåra motståndare och klättra på rankingen eller battla med andra spelare online och se hur dina boxningskunskaper står sig mot andra. Nu gäller det. Släpp loss din inre boxare och nå toppen!

Star Trek: Bridge Crew

I Star Trek får du leva ut dina drömmar om att styra rymdfarkosten Enterprise och utforska rymden. Bli kaptenen på skeppet eller spela någon av de övriga karaktärerna ombord på skeppet. Spela i multiplayer-läge med vänner från hela världen och samarbeta med varandra på er färd genom galaxen.

Rick and Morty: Virtual Rick-atily

Rick and Morty från Owlchemy Lab påminner om den tidigare jobbsimulatorn, men här har man tagit ut svängarna ytterligare. Du är Morty, en osäker individ som av Rick utsätts för hemska experiment. Du tvingas att i all oändlighet göra onödiga saker. Samtidigt far  Rick och ditt egna jag ut på äventyr. Det är bara att gilla läget och ha så kul som det är möjligt.

Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil är skräckspelet som får pulsen att gå på högvarv. Känslan av att vara jagad  förföljer dig. Spelplatsen är en isolerad gård djupt inne i Louisianas träskmarker. Du letar efter efter din fru som spårlöst försvunnit. Samtidigt utforskar du den tidigare gårdsfamiljens historia. Resident Evil 7 bjuder på psykologisk tortyr och panik. För att klara av spelet krävs nerver av stål. Läbbigt är bara förnamnet på denna isande skräckhistoria. 

Skyrim VR

Skyrim VR är ett RPG open world-spel där du tar dig fram genom byar och landskap i en fantasyvärld blandat med vikingamiljöer som är magiska. Välj att prata med människorna eller slåss mot dem, alliera dig med olika hövdingar eller kungar, köpslå med handelsmän och vakter. Detta är ett äventyr där du lätt tappar bort tid och rum i den riktiga världen!

LÄS MER: Vi testar Skyrim VR

Far Point

Far Point är ett rymdactionäventyr där du ska leta efter ett par forskare som försvunnit på en planet. För att få reda på vad som egentligen hänt dem måste du scanna av olika delar längs din väg. I ditt sökande kommer du möta på spindlar i olika storlekar, robotar och aliens som du måste skjuta på vägen. Klarar du av att komma förbi alla fiender och hinder, och komma åt svaret på gåtan? Spelet har även co-op och ett versus mode. (Far Point pelas med Aim Controller som ingår i köpet.)

MOSS

MOSS är en äventyrsberättelse och spel i vilket du får läsa boken om ”Quill” och följa med på hennes resa genom olika världar. Du som läsare hjälper Quill på vägen genom att styra henne och en magisk bubbla i olika situationer så att Quill kan vinna kampen mot det onda. Man sugs in i denna berättelse och kommer på sig hur man verkligen sitter försjunken och bläddrar i boken för man är nyfiken på vad som ska hända.

Apex Construct

Här kastas du in i en fiktiv framtidsversion av Stockholm – hög igenkänningsfaktor i miljöerna! Du får ge dig ut på olika uppdrag som ”Father” ger dig för att försöka bekämpa ”Mother”, och på vägen ska man skjuta med sin pilbåge på olika robotar som kommer i sin väg. Vad man egentligen inte vet är vem man ska tro på – ”Father” eller ”Mother”? Det märker man först en bit in i spelet!

LÄS MER: Vår recension av Apex Construct

Job Simulator

Detta är ett måste i PSVR-samlingen! Här är du i 2050 och robotar visar hur det var ”förr” – alltså vår nutid!

Man kan välja på 4 olika yrken: kontor, butik ,restaurang och bilmekaniker. I varje yrke kan du leka runt med det mesta som finns i närheten och bara interagera med miljön och sakerna (eller utföra de ”jobb-uppdrag” som du får av robotarna). Ett perfekt spel att visa sina kompisar ved man kan göra i PSVR!

Rec Room

Rec Room är den sociala plattformen där man skapar sin avatar och sedan träffar andra människor från hela världen. Du kan prata med folk, spela olika spel i spel rummen (laser tag, paintball, frisbee-golf mm) eller bara hänga i de olika custom-rummen. Här möts användare av både PSVR, Oculus Rift och HTC Vive på samma plattform och man kan även skapa egna rum! Kul och socialt forum för alla PSVR-fans.

LÄS MER: Umgås i VR med dessa Social VR-appar

Batman Arkham VR

Här får du bli Batman för ett tag! Ta på dig Batman-dräkten och stoppa på dig alla hans saker som till exempel bat-boomerangen, bat-pistolen och bat-scannern. Ta hissen ner i grottan, ta dig an uppdraget att hitta dina vapendragare Robin och Nightwing och leta rätt på Jokern i denna spännande och mörka värld!

Sparc VR

Sparc är lite som dodgeball i modern tappning, här kan du träna dig på att kasta på olika banor för att förbättra dina kastkunskaper, spela sedan multiplayer online och testa din lycka mot andra. Ett fartfyllt och kul sport spel att spela mot andra i en arena där allt kan hända beroende på hur man väljer att spela. Att bara vara åskådare när andra spelar medan du väntar på din tur kan vara minst lika kul!

Robinson: The Journey VR

Här är ett härligt och storslaget äventyrs spel där du landat på en okänd planet efter att en rymdstation kraschat.

Du får utforska planeten på olika sätt, klättra och samla information, bygga ihop saker, scanna information om djuren som lever där, du tar dig även an ett litet djur som blir ditt husdjur. Ge dig ut och ta reda på vad som hände när rymdstationen kraschade och om du är den enda som överlev. Till din hjälp har du en liten svävande robot som är till hjälp i olika situationer och även din guide.

Statik (Institute of Retention)

I detta pusselspel är det du som är testpersonen där du ska lösa olika lådor. Varje låda har ett antal saker som hänger ihop som  man måste lösa, så det gäller att gnugga sina geniknölar för att få ut de olika lådorna. Det är inte lätt alla gånger – för varje låda du löser så får du en pusselbit till en slutgiltig låda som ska sättas ihop. Kanske får du då lämna ditt uppdrag som testperson i labbet… vem vet?

 

 

 

 

Detta är alltså de just nu bästa spelen till Playstation VR enligt vår topptestare Michael! Hur många av spelen har du testat? Har du några andra favoriter som borde finnas med på listan? Låt oss veta!

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om skribenten

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!