5 bästa tipsen för att snabbt levla upp i Pokemon Go

Pokemon Go har fått ett massivt genomslag och du kan knappast ha undgått det om du är i Sverige just nu. Här kan du läsa om våra bästa tips för att snabbt levla upp i spelet.

Om du vill se vidden av spelet bör du om du har möjlighet komma till Gärdet i Stockholm imorgon, fredagen 22 Juli, där ett gigantiskt event startar 19:00. Över 1200 pokemonjägare har meddelat intresse för att komma. Syftet är att jaga pokemons, lära känna varandra och ha kul tillsammans.

Men hur ska du då göra för att bli en riktigt bra pokemontränare?

Vill du bli en av mästarna som får de starkaste Pokemons finns det en sak du bör sikta in dig på: att levla upp din spelare så snabbt som möjligt.

Många gör misstaget att försöka maximera styrkan på sin starkaste pokemon redan i låga levlar genom att spendera Pokemoncandy – det där godiset man får av att Transfera Pokemons till Professor Oak.

Men när du som Pokemontränare nått en högre level, kommer du kunna hitta kraftfullare Pokemons. Därför bör ditt primära fokus vara att få upp nivån på din karaktär så snabbt som möjligt.

Denna tabell förklarar de olika levlarna.

Hur ska du då göra för att levla så snabbt som möjligt?

1. Fånga alla Pokemons du kan och se till att lägg in dina pokemonägg i inkubatorer som kläcks efter 2, 5 eller 10 km av gång

Bry dig inte om att Pokemonsen verkar små och svaga. Du kommer att tjäna Pokemoncandy när du gör dig av med dem (Transfer) och dessutom får du fler Pokemons att evolva senare. Se nedan.

2. Evolva med Lucky Eggs aktiva

Lucky Eggs ger dig dubbelt med experience points (EXP). Genom att använda dig av Lucky eggs kan du väldigt snabbt komma upp i level. Till exempel får du normalt 500 EXP för en evolve, medan du får 1000 EXP med Lucky Egg.

Lucky Eggs är dock sällsynta och varar bara i 30 min, så du vill maximera dina intjänade EXP genom att evolva effektivt under den tiden.

Fokusera på Pidgey, Caterpie och Weedle eftersom de bara kräver 12 pokemoncandys för att göra evolva. Resten av dina pokemons du samlar in under tiden ditt Lucky Egg är aktivt kan du se som en bonus.

Du kan evolva ca 2 pokemons per minut. Totalt kan du alltså utveckla ca 60 pokemons under de 30 minuterna. Du får då 60 000 i exp. vilket kan ge dig så mycket som 6 levels.

Innan du startar ett Lucky Egg ska du se till att ha tillräckligt många pokemons för att evolva. Så använd inte transfer mer än du behöver, bara för att få tillräckligt med pokemoncandys. Exempel: 3 st Pidgeys behöver 36 candy. Har du bara 2 st pidgeys så kommer du att sakna en att evolva.

3. Fånga Pokemons så bra som möjligt för att maximera din EXP

Maximera din EXP genom att fånga alla pokemons som dyker upp och slänga pokeballs när i mitten av cirkeln som dyker upp. Max EXP per kast är 120. Om du får en ny Pokemon du inte hade förut får du dock mer EXP.

4. Använd Lure och Incense

Medan du använder dig av Lucky Eggs ska du om du har tid över lägga ut en Lure på en Pokestop samt använda dig av Incense. Det ökar dina chanser drastiskt för att fånga många nya Pokemons. Pokemons som du inte hade sedan tidigare ger extra mycket poäng, så fokusera på dem. Dessutom får du 100 EXP extra för varje incheckning på Pokestop under tiden ditt Lucky Egg är aktiverat.

5. Ha rätt timing för dina Lucky Egg sprints

Det bästa du kan göra är att sätta igång dina Lucky Egg sprints i samband med att dina inkuberade ägg strax kommer att kläckas. Återigen, dubbla bonusen för alla EXP-poäng du tjänar.

Happy hunting önskar vi på VRSverige!

Simon Tejme

Simon Tejme

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om skribenten

Simon Tejme

Simon Tejme

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!