google_cardboard_vr

Här hittar du all info du behöver för att komma igång med en Google Cardboard, eller liknande produkt, för att börja prova Virtual Realiy.

Kom igång med din Cardboard

Att börja använda din cardboard är mycket enkelt.

1. Börja med att ladda ner den officiella cardboardappen, antingen för iPhone eller Android.

2. Starta appen, och välj “byt kikare” i menyn längst upp till höger.

3. Leta reda på QR-koden som är utskriven någonstans på cardboarden, och håll den framför mobilens kamera tills den läser in koden. Nu är appen konfigurerad för just din cardboard.

cardboard_qr
QR-kod

4. Nu är det bara att börja använda cardboard-appen. Testa tex. “Cardboard – demo” som ligger först i biblioteket i Cardboard-appen.

5. Starta demon, flippa telefonen horisontellt och lägg in den i cardboarden. Kika genom linserna och flyg iväg i upplevelsen.

Nu när du kommit igång kan du fortsätta att utforska allt innehåll som finns på internet.

Hitta appar, filmer och upplevelser för din Cardboard

För dig som gillar spel och andra upplevelser har vi på VR Sverige en artikelserie just för dig. Hitta våra testade cardboardappar här.

En app vi på VR Sverige tycker mycket om är vTime, som är ett virtuellt chatrum. Skapa din egen avatar och prata med folk från hela världen i coola miljöer.

Du kan även använda telefonens Youtube-app och söka på 360-material. Väl inne i filmen trycker du på cardboard-symbolen längst nere till höger, för att aktivera cardboardläget. På detta vis öppnar en värld av nya filmupplevelser upp sig. Vi vill särskilt rekommendera den prisbelönta kortfilmen Pearl.

youtube-cardboard

vr-ikonen i Youtube

Fastighetsvisningar i VR

Om du vill se hur bostäder kan upplevas i VR, rekommenderar vi VR Global, där du kan besöka en mängd olika byggnader i VR.

Ladda ner appen för Android eller iPhone (i samarbete med våra partners kan vi utveckla liknande appar för den som vill göra sitt eget VR-projekt ).

Här finns även ett gäng andra fastighetsappar för Android.

Lycka till och välkommen till VR-världen!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *