CES2017: ASUS ZenFone AR blir nästa telefon med stöd för Daydream och Tango - Immersivt

CES2017: ASUS ZenFone AR blir nästa telefon med stöd för Daydream och Tango

By admin / 2017-01-04

Efter gårdagens nyheter om Qualcomm Snapdragon 835, dyker programenligt raskt fler smartphone-modeller upp som använder den nya processorn. Men kommande telefonen från ASUS som heter ZenFone AR och som använder föregångaren, 821-processorn, förväntas nu få både Google Daydream-stöd och Tango-stöd. Daydream är Googles efterföljaren till cardboard som är mobil VR i budgetsegmentet. Tango är även det en Google plattform för AR som använder en matris med kameror och sensorer för att känna av hur och var objekt finns i den verkliga världen runtom kameran.

Det är värt att poängtera än en gång att ZenFone AR faktiskt inte använder Snapdragon 835 processor, men i stället kommer att drivas av Snapdragon 821 processorn. Enligt läckor är ”The Asus ZenFone AR med Snapdragon 821 är byggd för VR med hög upplösning, ultrajämn grafik och hifi-sensorer för exakt spårning. Snapdragon 821 är den teknik som krävs för att leverera engagerande mobila VR-upplevelse för ledande Android-smartphones.”

ZenFone AR

ZenFone AR

Rasande snabb utveckling

Ja det går rasande snabbt i mobilvärlden. 821 är ju redan gammal vid det här laget, men gissningsvis något som kommer sitta i många telefoner under 2017 även om den inte är den nyaste. Jag förstår om det inte är helt enkelt att hänga med i tekniksvängarna och logiken just nu.

Det viktiga här är att vi nu har ytterligare en Daydream-ready telefon som kan göra riktigt bra mobil VR. Modellerna som finns hittills är Google Pixel, Google Pixel XL, Motorola MotoZ och nu alltså Asus ZenFone AR. Räkna med många fler inom kort.

 

About the author

admin

Leave a comment:


Malcare WordPress Security