7 verktyg för digitala möten i VR/AR

digitala möten i vr ar

Framtidens digitala arbetsplats är inte beroende av en fysisk plats där man träffas – med immersiv teknik kan man ha digitala möten över långa avstånd med VR eller AR. Denna aspekt av social VR/AR är inte minst en hållbarhetsfaktor. Tänk på alla koldioxidutsläpp en organisation kan spara in om de skippar både flyg, tåg och bil – och istället helt enkelt tar på sig ett par glasögon, hemifrån eller kanske från ett nytt slags ”telefonkur” på kontoret. Och det bästa av allt? Den framtiden är här NU. Kolla in dessa exempel!


Facebook Spaces

Oculus spretar åt många olika håll i sin social VR-strategi, och det mesta handlar om casual, lättsamt umgänge med vänner eller att spela spel tillsammans. Men Facebook Spaces (en mötesplattform för fyra deltagare) har visat att de också har produktiva användningar i åtanke – speciellt när de kopplar på den sociala kraften i att kunna streama till, kommunicera och interagera med alla sina facebookvänner eller Fb-gruppmedlemmar.


Spatial

Spatial är en ren kollaborativ app för produktiva möten på avstånd, där man lätt kan plocka in och jobba med platt media (text, bilder, videos) på olika sätt. En snygg detalj är hur deltagarnas riktiga ansikten scannas in och blir till digitala avatarer med deras egna utseenden.


MeetinVR

Dansk plattform för digitala möten i VR.


Arthur

Silicon Valley-baserad social VR-startup. Rolig fakta om Arthur: De använde sin egen plattform för att bjuda in investerare och ha digitala pitch-möten. Legendariska Andreesen Horowitz var ett av VC-bolagen som pitchen gick hem hos.


Rumii

Rumii’s största fokus är det digitala klassrummet, och appen finns att ladda ner till alla stora VR-plattformar inklusive Oculus Go / Gear VR.


Mimesys

Spännande plattform för att träffas digitalt genom inscannade hologram i realtid, och både i VR och AR (såväl som smartphone AR).


Holoportation till Hololens

Holoportation är såklart drömmen – att ”stråla över sig” in i en mötesmiljö tillsammans med andra hologram-deltagare. Microsoft har fortfarande detta på forskningsstadiet för Hololens. Kanske är det nåt vi får se i skarp form när Hololens 2 ska visas upp på Mobile World Congress i Barcelona om några veckor?


BONUS: High Fidelity och pyramidguidning med en egyptolog

En digital organisation är såklart också en lärande organisation, och då bör man hämta inspiration från denna tillämpning för VR i skolan. Framtidens fältexkursioner kan gå vart som helst, och med en världsledande expert som också befinner sig var som helst.

Bonus 2: Hur du kan komma igång med VR/AR-möten IDAG (video)

Niclas från Immersivt är gäst hos Dustin Expo där han berättar om nuet och framtiden för digitala möten med VR. Du får höra om skillnaden mellan VR och AR, hur VR-möten kommer bli bättre i framtiden, samt hur du enklast kommer igång med detta effektiva arbetsverktyg redan idag!

Hoppas att du hittade inspiration för hur du skulle kunna tillämpa VR (och AR) för riktiga digitala möten på ditt jobb! Om du vill ha hjälp att komma igång med er immersiva/digitala transformation så tveka inte att kontakta oss för en behovsdiskussion.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar