Brittisk man cyklar sig igenom landet i VR - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

Brittisk man cyklar sig igenom landet i VR

Den första dokumenterade långturen i VR?

Aaron Puzey har ett mål. Att cykla sig igenom Storbritannien från syd till nord. Detta är ett coolt mål, men inte speciellt unikt så här i OS-tider då det finns imponerande idrottsmän överallt. Vad som dock är en aning annorlunda är att han försöker cykla denna maratontur utan att lämna sitt hem.

”Jag vill bli den första personen att ta mig genom hela Storbritannien i Virtual Reality. Jag vill verkligen, verkligen lycka med detta. Förmodligen är jag den första personen att cykla en längre sträcka i VR”

På detta sättet börjar Puzey sin blogg som han använder för att dokumentera hela resan. Hans cykelval är alltså inte en mountainbike eller långfärdsmodell utan snarare en gammal träningscykel han hade liggande i huset där han bor. Medan han cyklar har han en Samsung Gear VR fastspänd på huvudet och en historia som verkligen går ut över det vanliga börjar ta form.

I klippet nedför kan du se starten av resan när han lämnar det sydligaste delen av England, Lands End, på sin färd norrut.

Puzey förklarade tekniken bakom resan så här:

”Jag använder en vanlig Gear VR tillsammans med ett billigt Bluetooth-tillbehör för att mäta cykeldata, min gamla motionscykel och en app jag har utvecklat själv. I grund och botten fungerar appen så att den tar bilder från Google Streetview data. I Googles kart-app lagras inte bara bilddata utan även 3D-information. Från detta har jag byggt upp en 3D-modell av hela resan, sen koppar jag bara ihop scenen med cykeldatorn via bluetooth, och vips har man en virtuell värld som man kan trampa runt i.”

140 mil på cykel i VR

Lands End

Lands End

Puzey resa startar i Lands End – en semesterort på Storbritanniens sydöstra spets, och avslutar i John O’Groats – ett annat populärt turistmål i landets nordligaste del. Många äventyrare har genom åren gjort resan till fots, på cykel och andra transportmedel, men Puzey är dock den första att försöka göra det i VR.

För närvarande befinner sig Puzey nånstans mellan ”Stockport och Manchester” enligt resebloggen, och detta gör att han har kommit drygt halvvägs. Puzey har hållit på med detta projekt sedan maj i år.

Om du vill läsa mer om resan, kolla in hans blogg

 Om du vill läsa mer om resan, kolla in hans blogg.
Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

admin

Leave a comment: