HTC börjar nu sälja tillbehör som gör din Vive trådlös

TPCast

Oculus kanske tar sig upp på banan med sina Touch-controllers i slutet av året, med det är HTC som sparkar igång 2017 med något minst lika speciellt: Ett tillbehör som gör HTC Vive trådlöst.

HTC lanserade idag ett uppgraderingskit för de som har köpt en HTC Vive. Produkten som heter TPCAST, är utvecklad av ett företag som kommer genom ”Vive X Accelerator”som är HTCs utvecklarprogram för de som vill bygga produkter för VR-ekosystemet. En förhandsversion av produkten visades idag upp på Alibabas Global Shopping Festival i Shenzhen, Kina.

Högt efterlängtad funktion

Trådlös PC-baserad VR är något av en ”holy grail” för närvarande. Det är ingen tvekan om att pc-baserad VR är bäst kvalitetsmässigt, men dras med nackdelen att den måste kopplas med en kabel till datorn. Vi som ofta använder VR-produkter ser verkligen fram mot den stund då vi kan kapa sladdarna för gott, så initiativ av detta slaget är verkligen välkomna nyheter.

Nedan kan du se hur uppgraderingskitet fungerar och visas upp av Alvin W. Graylin från HTC. Som du ser finns det inga kablar mellan headsetet och datorn.

 

Trådlös VR utan kvalitetsförsämring

Graylin säger att att tillbehöret ”avsevärt förbättrar” den totala Vive-upplevelsen och utan ”märkbar kvalitetsskillnad” när det gäller grafik och latency. Produkten levereras med ett standardbatteri, men Graylin sade att även ett större batteri kommer att säljas snart. Med standardbatteriet kan man använda Vive helt trådlöst i upp till 1,5 timmar. Det större batteriet kommer med all sannolikhet blir en extern lösning som du har i fickan.

HTC räknar med produkten kommer köpas av etablerade Vive-entusiaster, men kan också vara intressant för företag. Ett användningsområde är såklart arkadhallar eller mässor där man ofta använder sig av flera enheter samtidigt. Kan man ha flera Vive-enheter igång utan att behöva trassla med sladdar så är det en enorm förbättring.

Tidigare NBA-stjärnan Kobe Bryant var en av de första som fick prova den nya trådlösa produkten.
Tidigare NBA-stjärnan Kobe Bryant var en av de första som fick prova den nya trådlösa produkten.

Ha ditt Vive-serienummer redo om du vill beställa

Uppgraderingskitet kommer att finnas tillgängligt att förbeställa på Vives kinesiska webbsitda ”i begränsad mängd” och priset ligger på  1499 RMB (gissningsvis ca 2500SEK+frakt till Sverige).

Produkten kommer börja levereras under kvartal 1 2017, och förbeställningarna kommer enligt HTC själva att starta nästa fredag. Enligt HTC kommer de som redan äger en Vive prioriteras, där man måste ange sitt serienummer på sin Vive för att få köpa.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *