Hur är det att vara i VR i 100 timmar i sträck? Chris Miranda vet svaret - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

Hur är det att vara i VR i 100 timmar i sträck? Chris Miranda vet svaret

Chris Miranda - 100 timmar i VR

Nyfikenheten på att ta reda på svaret ledde till att Chris Miranda nu har tillbringat 100 timmar i virtuell verklighet. Alltså 100 timmar i sträck utan att ta av VR-glasögonen en enda gång. Galet? Under dessa 100 timmar gjorde han allt i VR, inklusive motion, sovpauser och även en dusch.

Podcasten ResearchVR fick nyligen ett snack med Chris efter strapatsen för att undersöka effekterna av långvarig VR-användning på människokroppen och eventuella mentala och själsliga effekter. Intervjun gjordes i samarbete med Erika Barraza från Singularity University.

Många i VR-communityt har länge undrat vad som händer under och efter långvarig användning av VR. Det visar sig snabbt ut ingen egentligen vet svaret.

Chris tillsammans med John Carmack, Oculus

Studie i Berlin

Ett långvarigt experiment gjordes i Berlin av Thorsten Wiedemann för ett par år sedan. Thorsten som är grundare och konstnärlig ledare spenderade då 48 timmar i sträck i VR. Denna forskning har sedan gett god uppfattning om vad som man kan förvänta sig. Några resultat från den studien visade följande:

  • Efter att man vaknar upp i VR glömmer man att man faktiskt är kvar i VR
  • Ansträngande för ögonen
  • Fysiologiska behov blir inte överraskande ett problem med VR-glasögon på huvudet

Chris Mirandas ursprungliga idé var att köra en fullskalig vetenskaplig studie, med ett brett spektrum av mätningar. Även om Miranda försökte nå ut till forskare om ett samarbete, fungerade det inte. Skälen är förståeliga. Utan vetenskaplig utbildning eller en tydlig förståelse av vad som kan mätas är det svårt att göra bra forskning. Men i slutändan fungerade denna mindre detaljerade strategi till Chris Mirandas fördel.

Lyssna på intervju nedan:

Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

admin

Leave a comment: