Nu kan du investera i VR/AR-annonsering: Adverty noteras på First North

Adverty till First North

Advertys plattform har varit under utveckling sedan 2016. I maj 2017 tog bolaget in 5 miljoner kr i riskkapital till en värdering på 18 MSEK.  Nu vill de expandera för att kunna lansera och marknadsföra sin plattform på marknader runtom i världen. Hittills har de ett antal samarbeten med företag som Microsoft, Coca-Cola och Rovio under bältet. Bolaget planerar nu att ta nästa steg i tillväxtfasen. Advertys ambition är att bli världsledande inom VR- och AR-annonsering genom tre viktiga strategiska mål.

  • Att bygga banbrytande teknik för annonsering i dessa medier som ritar om kartan för hur digital annonsering definieras.
  • Att jobba nära branschorgan för att sätta standarder inom VR- och AR-annonsering, samt
  • Att ingå avtal med både annonsörer och utgivare för att tidigt erövra marknadsandelar.

När VR och AR når massmarknad vill bolaget vara det självklara alternativet för annonsörer och utgivare. Ansökan om listning av Bolagets aktier på Nasdaq First North är ett konkret steg för att uppnå dessa mål.

– På Adverty har vi skapat ett nytt och unikt sätt att annonsera. Med ett så stort spelrum som virtual och augmented reality ger oss behöver reklam inte längre vara påträngande. Det är slut med reklamavbrott och störande annonser mellan textraderna på internet. För fortsatt tillväxt söker vi nu externa investerare som ett naturligt nästa steg för bolagets utveckling, säger Niklas Bakos, VD på Adverty.

Adverty siktar nu på att ta in c:a 20 miljoner kr till en värdering på ungefär 80 MSEK. Teckning för aktier pågår nu fram till 16 oktober, och listningen på First North planeras till den 25 oktober.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *