Logtown har byggt VR-team, tuffar nu på inför spelrelease (exklusivt: en första screenshot!)

 

Svenska VR-studion är nu fullt bemannad

 

Stockholmsbaserade VR-studion Logtown Studios genomförde precis anställningen av återstående personal för att kunna färdigställa utvecklingen av studions första titel, som kommer att släppas på alla större VR-plattformar. I studion finns nu 9 anställda, bland annat en av bolagets grundare samt VR-pionjären Daniel Nyberg, CMO samt spelindustriveteranen Lion Martinez (tidigare BioWare och Electronic Arts) och även grundaren Alberto Amigo, Lead Designer som tidigare kommer från mobilspelindustrin.

”Detta är ett stort ögonblick i Logtowns historia. Att hitta rätt personer för företaget har varit avgörande. Det har varit en tuff process men vi har anställt ett varierat team av varma och pålitliga människor vars talanger och engagemang speglar Logtowns värderingar. Vi är redo att anträda vår resa”, säger Per Wahlfridsson, VD.

”Nivån på den talang vi lyckats sätta ihop på så kort tid gör mig väldigt säker på att vi nu kan utveckla den vision som Hannah Idén Gustafsson (Producent / 2D Artist) och jag skapat”, säger Alberto Amigo, Lead Designer.

 

Vad har varit det viktigaste i processen att bygga team för en helt ny VR-spelstudio?

”På Logtown Studios är det människorna som är hjärtat i bolaget och gör allting möjligt. Under rekryteringen så har vi lärt oss vikten av att inte bara hitta VR-vana utvecklare utan även underbara människor som kan lita på varandra och som verkligen vill bygga något tillsammans vilket är ett måste när man tar sig an ett så nytt medium som VR. Vi ville även hitta människor med olika bakgrunder, erfarenheter och värderingar vilket har get bolaget ett brett kontaktnät, olika värdegrunder samt många synvinklar. Det är något som verkligen underlättar i de flesta processer samt utmaningar en ny spelstudio står inför”, säger Per Wahlfridsson.

 

Och vad kan ni avslöja om det kommande spelet?

”Vi ville redan från tidigt skede skapa kontrast mot de mörka, hårda sci-fi-spel samt realism-shooters som finns på marknaden och istället bjuda in spelaren till en ljusare värld som fortfarande är mystisk och spännande att utforska. En styrka med VR är ju att alla fantasivärldar kan kännas verkliga för att spelarens känslor är äkta”, säger Alberto Amigo.

Och här nedan kan vrsverige.se som första källa publicera en skärmbild från det kommande spelet, som Logtown lovar att vi kommer få höra mer om i juni. Den visuella stilen får mig att tänka på Land’s End till Gear VR, men såklart med en detaljnivå som drar nytta av kraften i PC-baserade VR-system. Lovande!

 

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

2 reaktioner på ”Logtown har byggt VR-team, tuffar nu på inför spelrelease (exklusivt: en första screenshot!)”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *