Microsoft berättar om hur AR kan hjälpa människor med Parkinsons - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

Microsoft berättar om hur AR kan hjälpa människor med Parkinsons

Microsoft Hololens

AR i människans tjänst

Ny teknik används ofta för att lösa stora problem, särskilt inom sjukvården. Microsoft delar med jämna mellanrum med sig om av det som sker på deras utvecklingsavdelningar. Här berättar de hur AR kan användas för att hjälpa att behandla allvarliga neurologiska sjukdomar, såsom Parkinsons sjukdom.

I videon samtalar Sara Clark, Enterprise Task Manager med Tilmon McCullum, Area Solution Architect, båda på Microsoft om hur den nya teknologin kan användas i människans tjänst. Under samtalet rör man ämnen som smärthantering, hjärnträning, förebyggande arbete och rehabilitering. Med AR kan man lära hjärnan att träna om en rad funktioner, vilket kan leda till att man kan man kan förbättra livskvaliteten för de som dagligen lever med sjukdomen.

Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

admin

Leave a comment: