gear vr headset

Mobil VR – en framgång

Mobil VR är en konsumentframgång

Den viktigaste utvecklingen av mobil VR under 2015 kan väl utan tvekan hänvisas till det ytterst positiva mottagandet för konsumentversionen av Gear VR. Lanseringen som fick hjälp av Oculus Mobile VR Jam, delade slutligen ut hundratusentals dollar i prispengar till företagsamma och innovativa utvecklare som skapat bra VR upplevelser i början av 2015 för Gear VR.
Den finansiella skjutsen har sedan dess hjälpt dessa utvecklare att bokstavligen översvämma Oculus butiken under de senaste veckorna med intressanta och varierande erfarenheter som tex Bazaar, Daydream Blue och DRIFT. Apparna samsas nu med andra titlar som produceras både i fjol och 2015 för Innovator Edition av Gear VR . Även Samsungs eget sammarbete med Oculus gav oss succeer som Arcade och video – appar som gav människor massor av saker att titta på och spela i Gear VR.

oculus-arcade
Oculus Arcade, Pacman

Kombinerat med de ansträngningar som Oculus John Carmack gjorde, blev Netflix egen app en av de allra hetaste till headsetet där man kombinerar en social del med att titta på videoklipp tillsammans med människor från hela världen. Social VR kommer bli en stor del av framtiden, utan tvekan.

netflix-vr
Netflix Gear VR

Allt detta innehåll gjordes tillgängligt för endast 100USD, och gjorde att köpet av en Gear VR till en  ”no-brainer” för någon som redan äger en av Samsungs flaggskepptelefoner, S6 och Note5. Jag vill påstå att ingen annan trend har varit hetare för VR under 2015, och visar återigen på hur tydligt det är att VR är här för att stanna denna gången. Gear VR som snabbt sålde slut finns nu återigen i lager hos de flesta köpställen, och hittills verkar produkten uppfylla och även klart överträffa de flesta konsumenternas förväntningar.

Så vad kommer 2016 ge oss? Spännande tider minsann!

se_SM-R322NZWANEE_000000016_Detail2_white

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.