NASA använder VR-meddelanden för att motverka isolering hos astronauter

Buzz Aldrin skapa holografiska meddelanden till astronauter på väg till Mars

Företaget 8i har nu gett sig på uppdraget att skapa en virtuell människa ” i samarbete med TIME Inc. för att göra holografiska meddelanden från exempelvis Buzz Aldrin och underhållaren Reggie Watts för Life VRplattformen.

Motverka isolering med hjälp av VR

Dessa ”Messege to Marsinspelningar kommer att användas under en kommande simulerad resa till Mars, och görs möjligt genom 8i: s teknologi som skapar levande hologram till VR.  Med hjälp av format som detta, skulle man kunna skapa verktyg för att avhjälpa den isolering som astronauter står inför under den långa resan till den röda planeten.

Aldrin kommenterar projektet med: ”Vad kan vara mer stimulerande för studenter , forskare , och politiska ledare jorden än att uppleva livet en annan en planet? Och för de astronauter som färdas till Mars som kan ta emot meddelanden från jorden? Jag är hedrad av att lämna mitt budskap till dessa modiga män och kvinnor som kommer gå till historien ett sätt som ingen annan någonsin tidigare har gjort.

Buzz Aldrin
Buzz Aldrin

Fler VR-meddelanden nästa år

Aldrin kommer att dela med sig av sina egna erfarenheter genom ”Message to Mars”, medan Watts kommer att beatboxa sig fram via sin typiska humoristiska stil för att föra fram sitt budskap. Ytterligare meddelanden från andra än Aldrin och Watts är tänkt att börja spelas in i början av nästa år och förhoppningsvis kommer de att fortsätta på den inslagna banan mellan informerade inspiration och ren underhållning.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar