New Yorker använder AR för att göra pappersupplagan mer unik

New Yorker jobbar just nu med en ny strategi för att göra sin tidskrift mer intressant genom att para ihop AR (augmented reality) med den tryckta varianten av tidningen. Allt för att förstärka innehållet och ge läsarna ett unikt perspektiv på det som skrivs.

Extrainnehållet löser man ut genom att hålla en mobiltelefon med en speciell app över vissa delar av tidningen. Detta är egentligen inte en ny metod, utan kan mer ses som ytterligare ett exempel på hur VR och AR teknik kan komplettera traditionella tryckmetoder för att nå ut till fler läsare.

Även omslaget till senaste numret har samma funktion, och är utformat av illustratören Christoph Niemann. Det finns också ett antal AR annonser spridda genom hela tidningen.

Mobiltekniken bakom det hela är sponsrat processortillverkaren Qualcomm och man behöver ladda ner Uncovr, som är en ny AR-mobilapp från reklambyrån Uncovr Media.

Om det hela känns underligt, kan du kolla på filmen nedanför!

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar