Nyhetssvep v 18 – Jimmy Fallon testar Beat Saber och Oculus Quest får slutgiltigt släppdatum

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vad vi väntat men äntligen har det hänt. Under veckans F8 utvecklingskonferens med Facebook meddelade företaget släppdatumet för Oculus Quest, headsetet som ska ta VR standalone till nya nivåer. Den 21 maj kan du som bokade den 30 april få hem ditt egna headset. Detta är bara en av flera nyheter i veckan svep.    

Kan Apples AR-glasögon bana väg för industrin?

Många sitter och väntar på att Apple ska utannonsera sina AR-glasögon, teknik som kan komma att ersätta mobiltelefonen. Ännu har vi inget hört, men rykten finns det gott om att Apple utvecklar egna AR-glasögon. Och förhoppningarna från teknikvärlden är stora. Med Apples smartglasögon kanske  industrin börjar att blomstra på riktigt

pasted image 0 3

AR-utbildning i framtidens skola

AR som verktyg i skola blir en allt vanligare företeelse. Med AR-tekniken motiveras eleverna att lära sig bättre, vilket gör utbildningen mer underhållande och rolig.

pasted image 0 2

VR till Nintendo Switch var planerat från början

Nintendo har under senaste åren varit tysta angående sina VR-planer. Nintendo  förnekade VR-satsning eller kritiserade nuvarande VR-marknaden för att inte räcka till. Det verkade inte bli något VR från Nintendo, tills nyligen då Labo VR kom till Switch. Men enligt utvecklaren till Nintendo Labo var VR till Switch planerat från första början.

pasted image 0 8

Träning i farliga eller omöjliga situationer optimalt i VR

När uppgifterna känns svåra och krävande då finns VR till din räddning. För träning av kniviga situationer fungerar VR som redskap alldeles utmärkt. För i en VR-simulator kan du begå misstag utan att det påverkar händelsen. Du kan exempelvis träna att flyga, en situation där ett misstag i verkligheten hade inneburit katastrofala följder. I VR- simulatorn är det bara att börja om på nytt.

pasted image 0 9

Här är de fyra stora VR-headseten som kommer till våren/sommaren

2019 är ett bra år för VR, framförallt då några av de stora aktörerna under kommande månaderna släpper helt nya VR-headset. Läs denna sammanställning över kommande VR-headsets.

pasted image 0 5

Se Captain Marvel spela Beat Saber i Late night show med Jimmy Fallon

Under showen Late Night Show fick Jimmy Fallon besök av Brie Larson som spelar en karaktär i Marvel-filmerna. Under programmet tog Brie larson och Jimmy Fallon en omgång i Beat Saber och möttes av publikens jubel.

pasted image 0 4

Ford samarbetar internt och globalt med hjälp av VR

Bildesigners från Ford kan via VR-teknik samverka över världsdelar. Med hjälp av programmet Gravity Sketch kan flera designers i den immersiva miljön vara med och skapa Fords nya bilar.

pasted image 0 7

Oculus Quest tar standalone till företagssektorn

Under Facebooks F8 utvecklarkonferens fick vi veta att Oculus Quest kommer i en företagsversion med 128GB. Samma pris som för konsumenter gäller men med ett extra tillägg för Oculus företagspaket. Med Oculus företagspaket kan kunden träna på olika specifika uppgifter som företaget har i sin verksamhet.

pasted image 0 1

Valve Index kommer med olika paketpriser

Valve har precis utannonserat och släppt specifikationer för sitt nya VR-headset Index.

Valve Index är inte ett samarbete med HTC utan Valve Index är framtaget av Valve själva.

pasted image 0 6

Oculus Quest har fått släppdatum

Oculus Quest utannonserades på Facebooks F8 konferens den 30 april. Det gick redan då att  förbeställa Quest, antingen med 64MB eller 128GB. Headsetet skickas ut till dig den 21 maj. Beställningarna av Quest gick dock fort och de som inte var tillräckligt snabba får sin leverans först den 24 maj.

pasted image 0

I det här axplocket väljer vi var fjärde vecka ut länkar med releaser, trailers, uppdateringar och nyheter om VR/AR-spel. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!