Nyhetssvep V.8 – Lego satsar på AR och upplev andravärldskriget i VR + med mera.

Prova skor med hjälp av AR

Wannaby, ett startup-företag med inriktning kommersiell verksamhet för AR, har utvecklat en app som gör att man kan testa skor utan att vara fysisk på plats i butiken.
För att se hur skorna passar riktar du bara telefonen mot dina fötter.

pasted image 0 14

Motorcykelhjälm med AR-lösning

Jarvish motorcykelhjälm är både snygg och ett tekniskt mästerverk. Hjälmen innehåller en ett gäng AR-funktioner. I hjälmen sitter en AR-hud som visar GPS, väder och trafiksituation med mera. Via två stycken bakåtriktade kameror kan du som användare även se i 360 grader.

pasted image 0 17

SAAB utvecklar raketgevärsimulator i VR

Saab har tillsammans med Vobling tagit fram en VR-upplevelse med syfte att visa potentialen hos granatgeväret Carl-Gustaf. Företagen visade sin immersiva innovation för några veckor sedan på internationella försvarsmässan i London. Nu har Saab låtit Vobling vidareutveckla upplevelsen med Carl-Gustaf till Saabs showroom vid huvudkontoret.

pasted image 0 12

BBCs VR-projekt tar krigsveteranen tillbaka till 1943 och bombningarna över Tyskland

För att fira 100-årsdagen av det brittiska flygvapnet har BBC tagit fram en VR upplevelse som tar dig tillbaka i tiden till andra världskrigets början. Den 93-årige krigsveteranen Payne som har fått testa upplevelsen säger att “ Det var som att vara tillbaka i flygplanet vid bombningarna över Tyskland”.

pasted image 0 13

Vuxenunderhållning och teknologi samarbetar i BadoinkVR

Företaget Zero Transform har fått i uppdrag att bygga en vuxen underhållningsplattform åt Badoink. Plattformen Viro.club är förnuvarande en stängd beta. Men den ska senare i år  släppas till medlemmar på Badoink.pasted image 0 10

Ford utforskar VR som ett verktyg vid bilkonstruktion

Från skiss till en färdig bil kan det idag ta upp mot tre år då det är många led i processen. Med hjälp av VR hoppas man kunna minska den tiden. Designer vill skippa delmomentet att göra en 2d-modell och vill gå direkt till 3d-modellering. Med VR som verktyg kan de i en immersiv miljö skapa en 3d-modellerad bil. På så sätt kan företaget se till att minska arbetstiden, från skiss till färdig bil.

pasted image 0 18

Handikappade använder VR för att skapa egen musik

En testgrupp specialiserad på digital musik för handikappade har börjat använda VR som ett verktyg för musikskapande.  Med hjälp av VR kan de handikappade använda instrument som de normalt sett inte skulle kunna nyttja.

pasted image 0 19

Pilotträning i VR på Texas militära flygbas

Genom att låta sina stridspiloter träna i VR har Sheppard Airforce i Texas tagit till sig av den nya moderna tekniken. Piloterna kan på så vis i en säker miljö träna sina färdigheter för att sedan inför och under ett flyguppdrag kunna nyttja den kunskapen.

pasted image 0 16

Vattenrutschkana i VR debuterar i Prag

Att åka vattenrutschkana har de flesta testat nån gång. Men att åka vattenrutschkana med ett VR headset på har nog få prövat. Idén kommer från Tyskland som hade den första VR-vattenrutschkanan i världen. Nu öppnar även ett badhus i Prag ett likartat koncept. Den upplevelsebaserade attraktionen finns att besöka sedan i mitten av januari.

pasted image 0 15

Lego satsar på AR

Lego må vara en av de populäraste leksakerna i världen, men de hindrar inte företaget från att omfamna den senaste tekniken. I den senaste annonsering av nya legoprodukter berättar företaget om hur de kombinerar lekfullhet med AR-teknik.

pasted image 0 11

I det här axplocket av nyheter väljer vi varannan vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.