Nyhetssvep v.45: Microsoft Maquette, Oculus-rykten, Investering till Resolution Games + mer!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Körlektioner via VR, Rift S istället för Rift 2 och Bell bygger helikopter i VR.  Vi väljer några axplock från nyhetsflödet om immersiv teknik från världen över. Håll dig uppdaterad på det senaste av teknik & tillämpningar inom VR och AR!

Microsoft visar Maquette, ett VR-verktyg för spatial design

Microsoft har släppt Maquette som ska vara ett verktyg för VR-design, i beta. Det påminner om Google Blocks och Oculus Medium, men Microsoft verkar göra det mer som ett designverktyg snarare än ett konst- och modelleringsverktyg.

VR på körskolor reducerar olyckor i trafiken

Genom att sätta elever i körskolan i ett VR-headset innan de ger sig ut och övningskör, så kan man få elever att bli mer uppmärksamma på trafiken. Detta hjälpmedel skulle därmed kunna minska antalet olyckor i trafiken bland de nya körkortsägarna.

VR Cyber Shoe ett övertygande alternativ till att röra sig i VR

Cyberskon är kanske inte mer perfekt än något annat sätt att ta sig fram i VR. Dock så är det förvånansvärt hur bra de förmedlar känslan av att röra sig i VR. Cyberskon funkar genom att ett rullager under skon, som sedan läser av din rörelse till en PC när du glider med skon mot underlaget.

Vuzix smartglasögon vinner app-pris inom vården

Vuzix smartglasögon har en AR-app som hjälper läkaren att navigera och dokumentera information. Läkaren kan genom verbala kommandon få upp en patients journal på sina Vuzix-glasögon, samtidigt som de har fria händer att jobba på patienten.

Sony utannonserar patentöverenskommelse med Lenovo om VR-headset

Sony och Lenovo har utannonserat ett 2 års licensavtal som gör att Lenovo får använda samma design som Playstation VR-headsetet har. Så det ser troligt ut att Lenovos standalone-headset kommer få en ny design framöver.

Magic Leap släpper videos från L.E.A.P-konferensen

Magic Leap-konferensen hölls nyligen i Hollywood. Lyckades du inte ta dig dit så har de nu släppt ett antal videos från olika diskussionspaneler under L.E.A.P.

Oculus-rykten: inställd Rift 2 och uppdaterad Oculus Rift-version

Efter rykten om att Oculus ställt in Rift 2, så ryktas nu att de har en ny version av Rift på gång, som förmodligen kommer kallas Rift S. Den kommer att få en bättre display och eventuellt så får den även samma inside-out tracking som Oculus Quest kommer att ha.

Resolution Games får investering på 7,5 miljoner dollar till VR och AR

Svenska spelutvecklaren Resolution Games har precis fått en investering på 7,5 miljoner dollar till VR- och AR-spel. De har redan släppt en hel del spel för VR och AR och det senaste var Angry Birds AR för Magic Leap.

Leap Motion hoppade av Apples AR tåg två gånger enligt rapporter

Senaste åren så har Apple gjort företagsuppköp och investeringar inom AR. När Apple ville få med sig Leap Motion på AR-tåget så föll affären igenom, inte bara en gång utan två. Det senaste försöket var i år och Apple bjöd då 30-50 miljoner dollar för att köpa upp bolaget. Leap Motion har senast 2017 tagit in investering på runt 50 miljoner dollar.

Bell bygger helikopter på sex månader med hjälp av VR

Företaget Bell  har gett sitt designteam en utmaning – att öka takten på helikopterproduktion. Bell vände sig därför till VR som ett komplement i sin tillverkning, och sex månader senare var en koncepthelikopter klar. Normalt tar det fem till sju år att färdigställa en helikopter, men med hjälp av VR så gjorde man samma jobb på bara sex månader.

I dessa axplock väljer vi varje vecka ut övervägande nyheter om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningar av denna spännande teknik så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!