Nyhetssvep: v.49: Virtual Desktop till Oculus Go, Hololens för miljarder till militären + mer!

Virtual Desktop till Oculus GO, Magic Leap erbjuder bilkörning i VR och amerikansk militär samarbetar med  Microsoft Hololens. Vi väljer några axplock från nyhetsflödet om immersiv teknik från världen över. Håll dig uppdaterad på det senaste av teknik & tillämpningar inom VR och AR!

Lågstadieskola använder VR för att lära sig om olika kulturer

En grupp elever på lågstadiet i Dallas lär sig med hjälp av VR om olika traditioner och kulturer. Projektet som pågår undet hela terminen har som syfte att lära elever att bättre förstå olika kulturer.

Virtual Desktop till Oculus GO och Gear VR

Appen som gör det möjligt för dig som VR-användare att kunna se din datorskärm via headsetet är här. Virtual Desktop kompatibel med VR har sedan två år tillbaks funnits för PC. Men den nya mobila Virtual Desktop-appen är mot sin föregångare betydligt mer komplex. För den som innehar Oculus GO eller Gear VR funkar appen med streaming via wifi, detta då produkterna inte är kopplade mot PC. 

Tim Cook talar om Apples AR-satsning

Apples chef Tim Cook intervjuades av två journalister från HBO, som var inbjudna till Apples campus för att prata teknik. Tim berättade om AR och om hur vi inom en snar framtid inte kommer kunna leva utan tekniken. 

Dags att omfamna VR-satsning inom företag

Dagens arbetsstyrka är vana att arbeta självständigt över tidszoner och geografiska punkter. Unga arbetare pressar för mer flexibla arbetsplatser, men vill ändå att man ska kunna samverka företag emellan med hjälp av de immersiva. VR ger ökad effektivitet och möjlighet till samarbeten, då man kan ha möten på helt nya vis.

Hoppa in i förarsätet på en bil i AR med Magic Leap One

Applikationen Relay Car har kommit till AR-headsetet Magic Leap. Relay Car som som släpptes till Gear VR 2015 och senare till Oculus GO har nu omarbetats till en AR-app. Med hjälp av AR och Magic Leap kan man nu placera en bil i den riktiga miljön och man kan som användare kliva in och sätta sig vid ratten. 

Amerikansk militär skriver kontrakt med Microsoft Hololens  

USAs militär har skrivit ett kontrakt på 480 miljoner dollar med Microsofts HololensTanken med affären är att ge soldater större data om och kring ökad dödlighet, mobilitet och situationsmedvetande. Planen är att i en första omgång tillverka 2550 headset för att sedan för militärt bruk beställa in mer än 100.000 Hololens headsets.

Wave Optics utvecklar smartglasögon för konsumenter

AR-företaget Wave Optics närmare sig en slutprodukt med AR-teknik. Wave Optics har i projektet samverkat med ett elektroniskt konsumentföretag som har Google, Microsoft och Sony som klienter. Förhoppningen är att samarbetet leder fram till att de får en högre produktionsvolym. Slutligen ska de lansera en AR-produkt för konsument med ett pris på ca 600 dollar.

Occipitals Structure Sensor lovar att ge samma tracking som Hololens till valfri enhet

Occipitals AR-modul, Structure Sensor, gav Iphone och Ipads samma  möjligheter till djupseende som Hololens. Med företagets senaste produkt lovar man samma typ av möjlighet till djupseende, men nu till androidenheter såväl som till AR- och VR-headsets.

Universal Studios låter dig återskapa scener från Robert Zemeckis’ senaste film

I en värld där AR används mer och mer  frekvent för att promota film så har Universal Studios tagit nästa steg i utvecklingen. Universal låter dig återskapa en specifik scen från deras trailer till en kommande film. AR-appen “Welcome to Marwen”  finns tillgänglig i IOS och Android, komplett med 3D-karaktärer och hög detaljrikedom.

I det här axplocket av nyheter väljer vi varje vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *