Nyhetssvepet- AR-storytelling med Within, teaser på Oculus Virtual Desktop + mycket mera

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

New York- polisen tränar medarbetare i VR,  AR-läsprojekt med Within och Google inför AR-funktion i sin söktjänst.

Within använder AR storytelling för läsprojekt med fritidsgårdar

Projektet L.A’s best som startade 1988 låter barn och ungdomar samlas efter skolan som en fritidsgård. I år har L.A´s best gått samman med Within, och skapat en plattform kring AR storytelling. Med projektet hoppas man kunna inspirera barn och ungdomar till att förbättra sin läskunskaper.

pasted image 0 25

New York-polisen tränar farliga situationer i VR

För första gången har New York-polisen fått träna på verkliga och farliga situationer i VR. I Brooklyn har man satt upp en VR-arena med helkroppspårning där runt 200 poliser har fått öva olika situationer. På sikt hoppas man att tjänsten ska kunna hjälpa och utbilda poliser i hela USA.

pasted image 0 27

Se exklusiva filmbilar i Mixed Reality på bilutställning i Hollywood

På Petersens bilmuseum i Hollywood kan du nu se exklusiva bilar från olika filmer och tv-spel. Via Microsoft Hololens-glasögon kan du bland annat få se bilen från Tillbaka till framtiden. Med hjälp av smartglasögonen får bilen ett helt nytt  liv.

pasted image 0 21

Microsoft visar Minecraft AR-teaser till mobiltelefon

På Microsofts Keynote visades en kort teaser på spelet Minecraft. Via mobiltelefonen och AR core-kit såg man Minecraft-världen komma till liv. Från Microsoft avslöjas ytterst få detaljer krinh Minecraft AR. Men mer information om spelet beräknas komma den 17 maj, Minecrafts 10-års jubileum.

pasted image 0 26

HP Reverb, en ordentlig uppgradering av headsetet

Nya VR-headsetet Reverb från HP har fått sig en rejäl uppdatering med snygg design och inbyggt ljudsystem. Det nya VR-headsetet riktar sig till både företag och konsumenter. Via det överkomliga priset hoppas HP kunna locka båda parter. HP Reverb ingår fortfarande under Windows Mixed Reality med sina Windows kontrolle och med samma tracking som som de övriga Windows MR-Headseten.

pasted image 0 23

Exklusiv teaser av Oculus Quests Virtual Desktop

Virtual Desktops utvecklare Guy Godin släppte precis en ny trailer för. Virtual Desktop till Quest . Virtual Desktop har funnits till Gear och GO och med Quest kommer upplevelsen bli än bättre. Quest kan spåra ditt huvud i 3D space vilket gör det mer komfortabelt när du har din dataskärm i VR-headsetet. pasted image 0 19

Google öppnar upp AR-funktion i Google sök

Google vill ta AR mainstream. Vad passar då bättre än att öppna upp för en ny funktion i Google search? Med den nya funktionen, som kommer att vara implementerad i tjänsten under denna månad, kan du söka på vithaj för att därefter välja att ta upp vithajen som en fullskalig 3D modell i AR

pasted image 0 20

Epson visar smartglasögon för Android mobil

När det gäller smartglasögon har Epson varit med länge, men det är först nu som de lanserar nya Moverio BT-30c, en nedbantad industriversion av glasögonen. Moverio BT-30c  kopplas till en Smart Premium- telefon och riktar sig till både företag och konsumenter.

pasted image 0 24

Sjukvård och medicinsk träning med Oculus Quest

Standalone VR-headsets som Oculus Quest kommer att ge nya möjligheter inom industri och sjukvård. Med Oculus Rifts rörelsefrihet och Oculus GOs komfort öppnar Quest upp för bland annat  smärtbehandling och träning av operationer i VR helt trådlöst.

pasted image 0 28

Lenovo släpper AR-headset för industrisektorn

Lenovo fortsätter att expandera utanför sin PC-verksamhet och släpper nu ett nytt AR-headset för industri.Lenovos  AR-headset heter Think Reality. Och tittar man på form, enhet och plattform så verkar den bli en utmanare till Microsoft Hololens.

pasted image 0 22

I det här axplocket av nyheter väljer vi varannan vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!