Nyhetssvep v.37: Oculus Santa Cruz, VR-headset med 1000 PPI, Andy Serkis spelar orc i Magic Leap-app + mer!

Smartglasögonen North Star från Leap Motion testas i Japan, AR revolutionerar konsten och ambulanspersonal tränas i VR.  Vi väljer några axplock från nyhetsflödet om immersiv teknik från världen över. Håll dig uppdaterad på det senaste av teknik & tillämpningar inom VR och AR!

Allt vi vet om Oculus Santa Cruz

oculus santa cruz standalone vr-headset

Oculus Santa Cruz är fortfarande under utveckling, men är högst intressant då det är ett standalone headset med 6Dof full rörelsespårning och två handkontroller. Det kommer även vara 6dof/full rörelsespårning på handkontrollerna, och många high-end-titlar till PC-baserade VR-system förväntas komma ut även till Santa Cruz.

North Star testas i Japan

Leap Motion’s heta prototyp av AR-glasögon kallat projekt North Star har nu lämnat labbet och funnit utvecklare i Japan. Där testar utvecklar gruppen Exiii headsetet för vidare utveckling och finjustering.  

Andy Serkis spelar 3d-karaktär i Magic Leap-spel

Andy Serkis är känd för att ha gestaltat motion cpature-karaktärerna Gollum i Sagan om Ringen och  Caesar i Apornas planet. Serkis gör nu en 3D orc-liknande karaktär, där Magic Leap-användare kan interagera med figuren i rummet. 

Beat Saber till PSVR i år

Ha förtröstan alla Star Wars-wannabes, Beat Saber kommer komma till Playstation VR innan årets slut. Företaget Beat Games jobbar full tid på spelet och utlovar även exklusivt innehåll till PSVR. 

Högupplöst VR från Synaptics

När det kommer till VR-headset så handlar det ofta om bildkvalitet. Med Synaptics nya VR-display så kommer man kunna få 2K per öga och upp till 1000 PPI i pixeltäthet.

VR-film guidar dig på en ayahuasca-tripp

Följ med på ett spännande äventyr i Amazonas där man får möta den första kvinnliga shamandoktorn, och får pröva på att dricka deras örtdryck som tar dig på en resa i Amazonas djungel. 

Video: AR revolutionerar framtidens konst

Augmented Reality (AR) har blivit konstnärers nya målarpensel. Där kan de skapa konst i 3D och sedan ställa ut konstverken, som sedan kunna visas med hjälp av surfplattor eller mobiltelefoner för publiken. Följ med på en AR-konstutställning

7 yrkesområden som har fått användning av VR

Innovativ teknik rusar fram och det som var sci-fi förut är verklighet idag. Virtual reality har blivit allt vanligare och används mer och mer – här är några områden som använder VR idag

Ambulanspersonal tränas i VR för att hantera massolycksfall

På Edith Cowan University i Australien har man börjat utbilda ambulanspersonal inför ”mass casualty events” typ terroristattacker eller naturkatastrofer genom VR. Plattformen heter ”Virtual Guest”.

Airbus använder VR och AR för vid underhåll och försäljning av helikoptrar

Nyhet från Australien igen: Airbus har skapat en VR/AR-modell för helikoptern MRH-90 Taipan, som nu visas upp på en försvarsmässa och gör det lättare att anpassa sin egen konfiguration och utrustning inför uppdrag – eller få en ordentlig titt på olika tillval som kanoner etc.

I detta axplock väljer vi ut övervägande nyheter om teknik och konsumentinnehåll, plus några länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningar av denna spännande teknik så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om skribenten

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!