Nytt hackaton i november för dig som vill utveckla WebVR

Du kan göra vad som helst på nätet dessa dagar, och enormt mycket kan göras med en anständig dator och en fast Ethernet-anslutning. Därför är det också självklart att man även kan anordna ett hackaton online där man tävlar och utvecklar tillsammans med andra. 

WebVR är VR i webbläsaren

WebVR är den term som används för det JavaScript API som möjliggör att man kan bygga VR-världar som du kan uppleva via en vanlig webbläsare. Många tror att framtidens sätt att uppleva VR kommer gå via denna plattform inom kort. Och det är svårt att inte gilla enkelheten i att gå in på en sida, klicka på en knapp och vips förflyttas till en ny värld.

Virtuleap anordnar nu ett WebVR hackathon för att kickstarta detta nya medium för att producera innehåll med bra kvalitet från start. Detta hackaton kommer att hållas helt på nätet och görs i samarbete med en rad partners inklusive Mozilla, Microsoft och Google. Arrangörer är The Next Web och StartupAmsterdam.

logowebvr

Tävlingen börjar den 1 november och lagen kommer att kunna lämna in sina projekt fram till den 15: e. Priserna, som tillhandahålls av StartupAmsterdam innebär bland annat betalda resor till Amsterdam för de bästa teamen. Dessutom finns det €30K i prispengar och möjlighet att komma med i den första VR-acceleratorn i Europa, VRBASE  

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar