Pearl är den första VR-filmen som blir Oscarsnominerad

Pearl får Oscarsnominering

Trots att VR-kortfilmen Pearl, som producerats av Google ATAP (Advanced Technology and Projects group) funnits ute åtskilliga månader så är filmen tveklöst en av de bästa 360-produktioner som någonsin skapats. Gruppen som själv säger ”We like epic shit” verkar ha nått hela vägen med sitt episka innehåll då de branschmänniskor som sitter i Oscarskommitéen nu har nominerat Pearl i kategorin för animerade kortfilmer.

Pearl handlar om en far och hans relation till sin dotter, där filmen följer deras liv från perspektivet av passagerarsätet i en bil. Filmen har även ett fantastiskt soundtrack och det är svårt att hålla tillbaka tårarana i slutet av filmen som är cirka 6 minuter lång.

 

Första VR-produktionen som blir nominerad

Såvitt vi vet är detta första gången som en VR-kompatibel film har nominerats till en Oscar. Att VR-produktioner har fått fina priset förut är inget nytt, där exempelvis Oculus egen Henry tog hem en Emmy förra året. Det som är lite speciellt med just Pearl är att filmen inte bara finns som 360-video utan gruppen har även gjort en version för HTC Vive som mer liknar vilken Disneyproduktion som helst. Enligt Google själva är det också denna version som är nominerad. Sammanfattningsvis gör nomineringen att VR-film får enorm uppmärksamhet som medium när det nu kommer in i finrummet på detta sättet.

Att teamet bakom Pearl inte är nybörjare står snabbt klart när man inser att det är Patrick Osborne som styrt projektet. Osbourne som vann en Oscars 2014 för sin kortfilm Feast har en lång och prisbelönt karriär bakom sig.

Vill du se filmen är gör du det enklast via youtube-klippet ovan eller genom att ladda ner appen på Viveport om du har en HTC Vive.

Oscarsgalan hålls den 26 februari och frågan blir om VR är på väg att få sin första Oscars. Hur det än går lär det inte bli den sista vi ser av VR dessa sammanhang.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *