Rick & Morty VR släpps den 4/20!

Om du haft oturen att inte stifta bekantskap med Justin Roilands  [röstskådis som du hört i t ex Adventure Time] och Dan Harmons [Community] samtidsdefinierande serie Rick & Morty så kanske VR kan bli kontaktytan som gör att också du blir förälskad [och förfärad]?

Och trots att Roiland roligt nog startade sin egen vr-spelstudio, Squanchtendo, [som redan gjort ett spel, Accounting] förra året, så är det skaparna av Job Simulator, studion Owlchemy Labs, som fått i uppdrag av Adult Swim Games att göra en vr-version på Rick & Morty’s tokiga universum.

Igenkänningsfaktor

Du spelar som en klon av Morty, seriens 14-åriga huvudkaraktär, och försöker utföra olika uppdrag som ditt ditt galna uppfinnargeni och morfar, Rick, ger dig.

Owlchemy har lånat mycket av formen ifrån Job Simulator, men sedan placerat det i en berättelse som utvecklas allteftersom du går vidare i spelet. Du får självklart möjligheten att träffa på en massa av karaktärerna från serien, och tillfälle att själv använda Rick’s portal gun, något som enligt en recensent som testat spelet, tydligen kändes väldigt häftigt i VR.

Spelet kommer ut imorgon för både Oculus Rift med Touch, och HTC Vive 

Ni kan se fram emot en recension så snart vi fått tag på det : )

Vad ser du mest om fram emot att göra i Rick & Morty’s universum?

 

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!