Stockholm VR meetup sadlar upp för träff nummer 9

Det är lustigt vad tiden går fort! Jag minns fotfarande den första träffen då ett litet gäng träffades i en trång lokal för ett par år sedan. Ett gäng som hade ”fattat det” långt innan de flesta andra i detta landet.

Nu är det dags igen för en ny träff för VR-sugna i Stockholmstrakten. Det är dags för sällskapets nionde träff, och ett fullspäckat schema finns nu tillgängligt. Platsen är som sist SUP46s lokaler och evenemanget startar kl 18.00. De 100 platser som fanns tillgängliga vid släppet den 16:e gick åt på ett par timmar, och det är redan närmare 50 pers som står i kö.

Som vanligt startar kvällen med ett par presentationer:

  • ScioVR kommer att dela med sig av sina erfarenheter från att skapa en virtuell operationssal för VR tillsammans med Södersjukhuset och Karolinska Institutet.
  • WonderWorld VR företaget bakom SVT 360 appen kommer att tala om innehållsracet vi befinner oss i just nu när det gäller livesändningar VR.
  • Adam Nydahl från Human Interact har utvecklat ett berättelse-baserat spel under de senaste 7 månaderna och kommer att berätta om hur just berättande och mänsklig interaktion fungerar i VR. Det blir mycket matnyttigt att lära sig om storytelling i VR med andra ord.
  • Vi får också träffa Neat Corporation, som just nu är superheta i VR-världen efter det att deras Budget Cuts vunnit kategorin bästa spel på Vision Summit Awards förra veckan i Hollywood. De kommer att vara på plats för att prata sina erfarenheter och även göra demos med HTC Vive.

Efter presentationerna blir det en massa mingel, kontaktskapande och skönt häng som vanligt. Redstone VR  och en rad andra utvecklare finnas på plats för att visa upp vad dom sysslat med på sistone.

Sponsor för detta möte är Vobling

600_446976950

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *