Förhandstitt: SuperChem lär dig om kemi i VR

”I expect you to die”-utvecklaren Schell Games har släppt en trailer för sitt senaste projekt SuperChem VR, ett otroligt kul sätt att lära sig om kemi som kanske också ger en inblick i en möjlig framtid för utbildning i VR.

SuperChems koncept är enkelt; att använda de immersiva egenskaperna hos VR för att ge studenter både en säker och rolig miljö att lära sig om kemi i. Att göra detta i VR innebär att det inte finns någon risk för skador på grund av kaustiska eller frätande kemikalier, ingen risk för oavsiktlig brandskada samt att du kan ge användaren tillgång till ett oändliga kemikaliskt lager och säkerställa maximalt engagemang genom att utforma upplevelsen till att vara kul och att uppmuntra nyfikenhet.

”Lärare rapporterar att studier kring kemikalier, laboratorieutrustning och hur man använder utrustningen på rätt sätt kan vara en långsam process”, säger Jessie Schell, VD för Schell Games. ”Så SuperChem VR är utformat så att du kan lära dig om dessa begrepp på ett säkert, interaktivt och fördjupande sätt. ”

Roligt medan du lär dig

Applikationen placerar användaren i ett futuristiskt rymdlaboratorium, omgivet av laboratorieutrustning, kolvar och mätcylindrar. Du har tillgång till olika kemikalier som kan syntetiseras på kommando och kan sedan blanda dem med samma fysiska rörelser som du skulle använt i verkligheten. Du kan analysera resultaten medan du jobbar, och om du skulle fastna, finns det en vänlig assistent som vägleder och uppmanar dig i rätt riktning samt ger dig fler uppgifter och experiment att slutföra när du är klar med ditt förra.
”Den här kombinationen av en uppslukande och engagerande miljö men med en basstruktur gjord för att utforska kemi gör det möjligt att ha kul medan du lär dig”, säger Schell.

Projektet skapades med stöd av Institutionen för utbildningsvetenskap (del av USA: s utbildningsdepartement), men det är inte klart om, eller hur det kommer att rullas ut för faktisk användning vid olika lärosäten. Ur vårt perspektiv så verkar formatet dock vara en vinnare, och för någon som mig, som fick kämpa med att hänga med i kemin i skolan, tror jag att ett liknande program hade gjort under för min förståelse för ämnet.

Vad tycker du om SuperChem VRs koncept?

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om skribenten

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!