Syfy gör ny tv-serie med inslag av VR

En stor del av språket runt, och sättet att använda VR på, håller i högsta grad fortfarande på att utarbetas. En tv-kanal som nu ger sig in i matchen är klassiska SYFY (tidigare Scifi-channel). Det finns som sagt gott om utrymme att experimentera på detta nya område, och det svingas just nu vilt lite här och var, för att se vad som så att säga fastnar och kanske kan blir något. Syfy tar nu tag i detta med sin nya serie som heter Halcyon . Det unika projektet kommer att bestå av en klassisk tv-säsong som blandar vanliga avsnitt med material som kommer att distribueras som VR-episoder.

oculus-rift-carrying-case-6-325x215

 

Serien som producerad av Emmybelönade studion Secret Location (Sleepy Hollow) har initialt fått ett uppdrag att skapa 15 episoder, varav 10 ska visas genom vanlig tv på SyFy. Med de återstående fem avsnitten  ska köras i VR. Serien utspelar sig år 2058 och visar upp en framtid där VR har blivit mainstream för hela slanten. Vi följer detektiv Dover som försöker lösa en mord som skett i verkligheten men via VR…spännande!

VR episoderna kommer till en början göras för Oculus Rift, men andra plattformar kommer bli tillgängliga och tillkännages inom en snar framtid.

källa: vrfocus.com

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar