TEAMET


VRSverige består av ett stort nätverk av människor från helt olika branscher men tillsammans delar de ett djupt gemensamt intresse för både VR och AR

Niclas Johansson

Niclas Johansson - VD och skribent

Niclas kommer senast från en affärsutvecklingsroll på Narrative, en svensk startup inom "wearables". Innan dess har han startat och drivit mindre företag, såväl som jobbat med massor av försäljning och marknadsföring.

Hans första VR-upplevelse var på Gröna Lund på 90-talet. Han är en nyhetsjunkie när det gäller teknik och ser en ljus framtid för Virtual Reality.

Anders Haby - Eventansvarig och skribent

Här har vi en klassisk datornörd med tidigare bakgrund som PR-ansvarig för elektronikmärket ASUS i Norden, Marknadschef för det svenska högtalarmärket XTZ, Chefsredaktör för fd VRGeeks och grundare av 360-produktionsbolaget SwedVR.

Anders blev såld på VR när han testade Duke Nukem 3D i en VR-rigg för 20 år sedan. Riggen hade redan några år på nacken och upplevelsen var i dagens mått hemsk med det hindrade inte honom från att se potentialen.

Johan Hägerström - Grundare och skribent

Johan började driva VR Sverige som ett hobbyprojekt 2013, precis efter att Oculus Rift hade börjat sin resa med en Kickstarter-kampanj. Johan hade ett intresse för virtual reality innan dess, och ville dela med sig av allt spännande han såg och läste medan han bevakade branschen.

Tre år och 600 inlägg senare stötte han ihop med Niclas Johansson som också ville ge sig in den händelsefyllda världen kring VR. De slog sig ihop och en ny, större vision formades.

Almira Osmanovic Thunström är kognitiv neurovetare med masterexamen i medicinsk vetenskap med inriktning på psykiatrisk epidemiologi från Karolinska Institutet. Hon har forskat/studerat neurovetenskap på doktorsnivå. Almira driver VRpsykiatri.se, portalen med alla kontakter och resurser du behöver för att aktivera VR som behandlingsform inom psykiatrin.

Eva jobbar inom reseindustrin men har även ett förflutet inom underhållnings- och IT-branschen. Hon är nyfiken på allt som har att göra med VR, ny teknik och entreprenörskap. Fritiden spenderar hon med sin familj, gjuter betong eller slutför något av de pågående kreativa projekten hemma.

Jesper är multidiciplinär kreatör, art director och illustratör som alltid utforskar nya sätt att berätta historier. Han har rötterna i reklambranchen och har de senaste åren jobbat med koncept för 360-video till bl.a Blizzard.

Christer jobbar som maskinoperatör men har alltid haft teknik som största intresse. Han provade VR redan på 90 talet och blev genast intresserad av dess möjligheter så nu vill han vara först på VR tåget. På fritiden blir det mycket spelande, tv-serier och träning.

Michael är Masterstudent på Digital Management-programmet på Hyper Island i Stockholm. Han är en nätverkare inom Stockholms Startup-scen med rötter från SUP46. Som techno-optimist och futurist så älskar han att skriva artiklar och föreläsa om digitala möjligheter.

Gorm Sundberg - Skribent

Gorm kommer kommer från en bakgrund av medieproduktion där han arbetat med musik- och videoproduktion. Han har varit programledare på ZTV och dessutom med i teamet som komponerade musiken till guldbaggenominerade filmen av Roy Andersson "En duva satt på en gren och funderade över tillvaron".
Favoritupplevelser i VR: Chronos och Pearl

Aki Andersson är multikreativ frilansande digital strateg med intresse inom VR, AI, futurism, events, filosofi, foto och sexual utbildning. Rör sig inom många områden men kan hittas hemma med sin katt ibland. Följ henne på insta @akiana eller hitta henne på FB: Aki Andersson

vrsverige logo vit

Om VRSverige           Kontakta oss
Copyright © 2018.  Allt innehåll tillhör VRS Media Production AB.
Citering är tillåten om källan anges. Vi reserverar oss för eventuella informationsfel.