Tinder lanserar VR-headset på skoj

Tinder i VR

Kan man ta raggningsappen Tinder in i VR? Nja, vi är tveksamma. När jag först läste en artikel på Engadet om Tinders nya VR-glasögon var det med viss skepsis. Sedan stod det klart att det egentligen bara var en markandsföringskampanj som hänger på den allmänna VR-hypen där ute. Att man kan träffa människor i VR är det ingen tvekan om, men att just snabbraggningsfenomenet Tinder skulle släppa egna VR-glasögon känns mer tveksamt. Men roliga och dessutom välproducerade kampanjer är ju aldrig fel!

Stirra på en främling så länge du vågar

Glasögonen som ser ut som vilka VR-glasögon som helst är gjorda för att användas av två personer samtidigt. Alltså man är två personer som tittar in i samma låda, och se där varandra. Du stirrar där in i en främlings ögon så länge du orkar innan det känns för obekvämt.

Jag blir osäker på om just den här looken skulle fungera i raggningssyfte
Jag blir osäker på om just den här looken skulle fungera i raggningssyfte

Det här har egentligen ingenting med VR att göra, förutom möjligtvis att det råkar se ut som ett konstigt VR-headset. Det är väl högst oklart om denna typ av attrapp skulle få två främlingar som just mötts att springa iväg på date, men enligt Tinder själva ska produkten tydligt ha fått människor att kommunicera med varandra. Oklart i vilken form. Dock säger man att man är fullt medvetna om att detta bara är en roligt liten reklamkampanj än så länge.

Men att träffa människor i VR kommer bli en stor sak framöver, oavsett anledning. Kanske inte som snabbraggningmetod efter krogen dock. Eller vem vet?

 

 

 

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *