Tio riktigt läskiga skräckspel till GearVR 2017

Dags för vår lista på tio riktigt läskiga skräckspel till GearVR 2017. Samsungs GearVR som funnits ute på marknaden i lite över ett år nu är en klar succé.  Antalet VR-upplevelser ligger på långt över 1000 och variationen är stor mellan exempelvis konstnärliga inslag från Felix & Paul till rena utbildningsappar från Unimersiv. Takten som nya upplevelser lanseras i verkar inte heller sakta ner, och GearVR är det mobila headsetetet som du verkligen bör pröva. Vissa kanske tror att mobilbaserad VR inte är så mycket att ha efter att ha testat Google Cardboard. Men har du möjlighet att testa Samsungs Gear VR ska du verkligen ta den. Du kommer blir överrakad hur bra det faktiskt fungerar. 

Skräckgenren fungerar extra bra i VR

Det finns en alldeles speciell genre som fungerar extra bra i VR och det är skräck. VR bygger mycket på känslan av att vara på en annan plats, och skräckupplevelser som bygger på enkel berättarteknik fungerar väl. Det räcker med att stå i ett mörkt hus, höra hur vinden blåser och stegen från något som närmar sig bakifrån för att få nackhåren att resa sig på de allra flesta. Med mycket begränsade medel kan man väcka reaktioner som andra genrer bara kan drömma om.

Den allra bästa typen av skräck (om du nu gillar skräck vill säga…) behöver nödvändigtvis inte vara den direkta, den som vi kallar ”jump scares”. Ofta är det den spänning som hela tiden ligger på gränsen, som inte släpper som blir starkast. Det bygger helt enkelt på den äkta rädslan för det okända, där man inte riktigt vet men samtidigt inte kan låta bli att fortsätta.

Tio riktigt läskiga skräckspel till GearVR 2017

Så idag tipsar vi om tio skräckappar som du kan köra direkt i din Samsung GearVR. Det finns både gratisappar och sådana du betalar för, och de flesta ska nog kunna hitta något som passar. Sen är du reda för att skrämma livet ur släkt och kompisar på nästa fest. Att se andra blir rädda i VR blir aldrig gammalt.

1) Affected – The Manor

Affected – The Manor är ett av de absolut bästa skräckspelen som du kan uppleva, och dessutom har det redan dragit in över 150 miljoner visningar på youtube. Det är inte ett särskilt långt spel tidsmässigt, men gör verkligen det mesta helt rätt. I spelet ska du utforska alla vrår i en hemsökt herrgård med hjälp av det mysiga ljuset från din ficklampa. Spelet kan slutföras på fyra olika sätt beroende vilka beslut du tar, och gör att det går att spela om spelet flera gånger utan att det blir samma upplevelse.

VARNING: I Affected – The manor finns det många jumpscares. Och det är verkligen inget för den med svagt hjärta. Du har blivit varnad!

Pris: $ 2.99
Genre: Utforskning, Skräck
Utvecklare : Fallen Planet Studios

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

1) Dreadhalls

Dreadhalls är en av de VR-appar som visar att miljö och känsla att vara någon annanstans kan vara lika viktigt som själva berättelsen. I Dreadshalls vaknar du upp i en fängelsecell långt under marken. Och du är inte ensam… Nu gäller det att ta sig ut innan de onda krafterna slukar dig. Dreadhalls är en riktig VR-veteran i sällskapet och kom ut redan 2013. Spelet fungerar riktigt bra fortfarande, och trots att vi spelat det många gånger sätter det helt klart skräck även i oss rutinerade VR-entusiaster. Och det är ett bra betyg!

Pris: $ 9.99
Genre : Utforskning, Skräck
Utvecklare: White Door Games

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

Allison’s Diary – The Hospital

I Allisons diary besöker du nog en av skärckgenrens mest klassiska platser, nämligen ett mentalsjukhus. Grundstoryn i spelet kretsar kring ett barn som dör under mystiska omständigheter på sjukhuset under 50-talet i staden Santa Benedetta Matiree. Under hennes sjukhusvistelse fördes en dagbok, och det är denna som vi får återuppleva i spelet. Dödsfallet ledde senare till att sjukhuset stängdes och lämnades att förfalla. I spelet ska du utforska miljön och försöka ta reda på vad som hände Allison. Och ja…jag kanske inte behöver säga så mycket mer egentligen. Har du den mentala styrkan att våga gå längre in?

Pris: $2.99
Genre: Utforskning, Skräck
Utvecklare: StarConsult S.r.L

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

The Purge Day

Purge Day är ett lite annorlunda spel än de som jag berättat om tidigare. Spelet är en klassiskt shooter i typisk asiatiskt betongmiljö. Det skulle kunna vara Tokyo, Shanghai eller Beijing. Upplägget är följande: Den mänskliga civilisationen håller på att gå under efter att aliens har attackerat jorden. Din fru har just försvunnit under mystiska omständigheter och det upp till dig att ta reda på vad som hänt.

Gillar du The Walking Dead och spelet F.E.A.R kommer det här passa dig perfekt!

Pris: $2.99
Genre: Shooter, Skräck
Utvecklare: Red Limb Studio

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

Corridor of Doom

Corridor of Doom handlar om klassisk 30-tals skräck a´la Hitchcock. Här finns det både den där typen av krypande spänning som jag talade om tidigare, men även klassiska jumpscares. Spelet utspelar sig på en begravningsbyrå och i rummet där man balsamerar döda kroppar. Gillar du klassisk svartvit skräckfilm och filmerna i Psycho-serien kan det här vara något för dig.

Pris: $3.99
Genre: Utforskning, Skräck
UtvecklarePixelwave

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

Face Your Fears

Face your fears är någon som alla borde ladda ner. Inte bara för att det är gratis, utan för att spelet är riktigt riktigt bra. Det är också uppbyggt lite annorlunda än de andra, då du kan välja mellan en rad olika scenarier som du kan testa dina nerver på. Och det finns lite allt möjligt att välja mellan. Oavsett om du med skräckblandad förtjusning vill leka med Hitchcocks fåglar eller hellre går i gång på Pananormal Activity så är det här spelet för dig. Följande upplevelser finns:

  • Dörr nr 1 (höjdskräck)
  • Dörr nr 2 (spökskräck/mardrömmar))
  • Hissteria (ormskräck)
  • Fowl Play (fågelskräck)
  • Creapy Crwalies (spindelskräck)

Trots att det är gratis är det helt klart ett premiumspel, och det märks att Turtle Rock Studios som ligger bakom har gjord en hel del andra spel innan. Denna typ av kvalitet kommer bara efter många års erfarenheter av att göra kvalitetesinnehåll för VR.

Pris: Gratis
Genre: Utforskning, Skräck
Utvecklare : Turtle Rock Studios

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

Mummy Hunter

Mummy Hunter liknar The Purge Day i och med att det också är ett överlevnads/shooter-spel i Walking Dead-liknande miljö, fast i egyptisk pyramidmiljö. Om det nu verkar logiskt. The Mummy-filmerna är klassiska mästerverk som under de senate årtiondena skrämt slag på publiken, och vem vill inte springa och jaga blodtörstiga mumier nere i mörka underjordiska fängelsehålor? Du får även utforska en cool pyramid samtidigt som du slåss mot spindlar och andra läskigheter. Grafiken är riktigt snygg och ger lite känsla av Indiana Jones emellanåt.

Pris: $ 2.99
Genre: Shooter, Skräck
Utvecklare: VRDreams

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

Allisons Diary – The Cathedral

Känns titeln igen? Ja om du har läst om de andra spelen i listan så minns du nog att Allison fanns med i huvudrollen tidigare. Här i kapitel 2 letar du vidare efter fler svar om Allisons mystiska öde. Platsen är nu katedralen i Saint Andrea där något skrämmande definitivt väntar på dig. Och mörka kalla stenkatedraler passar alltid bra för denna typ av upplevelser. Är det spöken, är det andar? Är det någon sorts död zombie-nunna som är ute efter dig?

Pris: $ 3.99
Genre: Utforskning, Skräck
Utvecklare: StarConsult SrL

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

https://youtu.be/iQzq1uWNFIw

Play With Me

I Play with me handlar det om den där krypande känslan av skräck och panik. Spelet bygger på både hemsökta hus och paranormal-fenomenet, och du måste gå runt i det mörka huset för att samla föremål som hjälper dig att ta dig ut. Låter enkelt, eller hur? Om det inte vore för den där krypande känslan av att någon tittar på dig…

Pris: Gratis
Genre: Nybörjare, Utforskning, Skräck
Utvecklare: C6H8O7

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

Sammy in VR

Sammy i VR blandar genrer lite mer. Det är både skräck och triller. Här handlar det om seanser och kontakt tmed den andra sidan. Självklart befinner du dig dessutom i ett ödsligt hus och ryktet har just börjat gå att det händer hemska saker där. Går det en mördare lös? Eller något ännu värre?  Dags att ta fram ditt gamla Ouija-bräde, eller varför inte gå in i badrummet, släcka lampan och stirra in i spegeln och viska Svarta Madam tre gånger…

Pris: Gratis
Genre: Triller/film, Skräck
Utvecklare: Alawar Entertainment, Inc.

Läs mer om spelet Köp GearVR GearVR Guiden

 

Sammanfattning

Med detta är vi klara med listan över tio riktigt läskiga skräckspel till GearVR 2017. Förhoppningsvis hittade du någon som passade dina egna skräckfantasier. Och gillar du att skrämma kompisar finns det inget roligare än att ladda upp en VR-app med skräcktema. Många är ofta helt oförberedda på känslan av att faktiskt vara på en annan plats, och när skräcken kommer är det få som står oberörda kan jag säga. 

Vill du veta mer om Samsung och GearVR rekommenderar vi dig att ta en titt i våran stora guide som du hittar här.

En annan väldigt bra nyhet är att du nu kan livestreama din GearVR direkt till facebook. Du kan alltså låta andra se det du ser i din GearVR. Men om du inte är sända ut dina VR-reaktioner till alla på facebook, kan du lätt göra sändningen privat och på så sätt använda funktionen som en monitor för det som syns i VR. Mycket praktiskt som ”extra skärm” för GearVR test

Köp GearVR GearVR Guiden

 
(om du handlar saker på våra länkar, går en liten slant från varje köp till oss)

 

Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om skribenten

Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!