Amerikanskt universitet byter ut grisar mot VR för operationer - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

Amerikanskt universitet byter ut grisar mot VR för operationer

Rush University Medical Center in Chicago

The Rush University Medical Center i Chicaco, Illinois har under veckan gått ut med nyheten att de ska implementera VR-teknologi för att hjälpa till med förlossning och gynekologi.


Totalt kommer 24 st läkare att utbildas i vr-programmet som startar efter systemets installation någon gång i Augusti i år. 
Detta möjliggör en metod utan att man opererar på suggor, vilket idag är normen för utbildning. Djurskyddsorganisationen PETA har stått för 50% av installationens kostnad genom att betala 6000 dollar. Det är inte helt klart i dagsläget vilken VR-hårdvara som ska använda det då systemets totala kostnaden hamnar på över 75 000 dollar.

Det är ett stort steg framåt för användningen av VR inom medicin och ett bra exempel på hur det kan bidra till att förbättra liv, också för dem som inte använder VR själva. En annan intressant aspekt är mätbarheten av utförandet som tidsåtgång och antal fel, vilket förenklar en kontinuerlig förbättring genom träningsprogram som i VR kan göras om flera gånger.

Källa: Chicago’s Rush University Medical Center is Swapping Pigs with VR for Surgery Practice

Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

Simon Tejme

Leave a comment: