USA Todays första avsnitt av VRtually There är ett högtflygande äventyr

VRTUALLY There

USA Today som rankas som en de största dagstidningarna i USA tillsammans med Wall Street Journal och New York Times, släpper snart det första avsnittet av sitt nyhetsprogram i VR, VRtually There. Den nya showen är resultatet av ett samarbete mellan USA Todays moderbolag Gannett och YouTube, där programmet kommer sändas exklusivt de första 60 dagarna av varje episod.

F/A-18 Hornet, Highliners och Luftballong

Varje avsnitt kommer innehålla tre unika äventyr som utnyttjar VR-mediet till max och i premiären blir temat en samling högtflygande äventyr. Tittare får bland annat följa med i en F18 Hornet och på dess hangarfartyg.

Efter flygturen är det dags för ett par orädda individer som kallar sig Highliners,  vilket är benämningen på människor som går på lina mellan bergstoppar. I VRtually There får man följa med en av dessa våghalsar då de balanserar över djupa raviner. Dessa Highliners delar med sig av intrycken och känslorna om extremsporten samtidigt som man diskuterar de avancerade redskap de använder regelbundet. Slutligen får vi åka med på en något lugnare tur under världens största luftballongfestival i Albuquerque, New Mexico.

Showen är en av ett fåtal som för närvarande ligger i produktion, och cheferna på USA Today och Gannett har stora förhoppningar för framtiden. ”Vår egen VR-innehållsproduktion är unik för branschen och ger oss nya möjligheter att visa upp vår journalistik för en stora publik.”, säger Joanne Lipman, CCO på USA Today. Kevin Gentzel på Gannet följer upp med: ”Det är helt rätt tid att börja bygga publiken och göra tittarna medvetna om vad det nya mediet innebär”

VRtually There kan ses på USA Today mobilapp på både Android och IOS och även på YouTube via datorns webbläsare eller mobila VR-enheter.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar