Nyhetssvep: Veckans VR/AR V.42

Finska Varjo lanserar nytt headset och ögonspårning i Tobiis kommande headset. Vi väljer några axplock från nyhetsflödet om immersiv teknik från världen över. Håll dig uppdaterad på det senaste av teknik & tillämpningar inom VR och AR!

Första glimten av nästa generation Hololens

Vi vet att Nasa använder Hololens i sin verksamhet. När en video släpptes av Nasa nyligen så var det ett annat headset som visades. Nu spekuleras det om dessa bilder är nästa generation Hololens

Microsoft bygger sin mest sensitiva sensor hitintills för Hololens

Vi vet inte hur kommande generation Hololens kommer att se ut. Det vi sett är den nya djupsensorn på insidan av Hololens. Via länken får ni se hur den fungerar.

Finska Varjo har samlat in 31 miljoner dollar till VR-headset för industri

Varjo har samlat in 31 miljoner dollar för att kunna ge industrin ett högupplöst VR-headset. Headsetet kommer ha en resolution på tjugo gånger mer än vad ett vanligt headset klarar av. 

Colgate-Palmolive går samman med RealWare AR

Många företag tar i dag för att ge sina anställda en bättre arbetsmiljö hjälp av AR. Ett exempel är Colgate-Palmolive. Colgate-Palmolive har ingått ett samarbete med RealWare, detta för att förbättra arbetsmiljön för sina anställda inom olika områden.

Tobii samarbetar med VR-headsettillverkare

Tobii förväntas leverera ögonspårning till VR-headset 2019. Företaget har just nu 4 miljoner headset. Antalet förväntas fram till 2022 att öka till 30 miljoner. De nya headseten ska ha ögonspråning som en funktion. 

Beat saber kan bli Oculus Quest “killer app”

Beat Saber blev när den kom till PC en omdelebar sucsé med över 6000 recensioner på Steam. Quest har en 6-Dof spelyta. Det här gör att Beat Saber som spel skulle passa för Oculus Quest.   Därför diskuteras frågan, men i nuläget är inget fastställt. 

Magic Leap kommer ge support till dubbla kontroller, ögonlogin och javascript-support

Magic Leap pratade på Leap Con 2018 kort om sitt headset. De tog upp Magic Leaps  mjukvara och talade om hur den ser ut idag och hur den kommer se ut framöver 2019. 

Oculus Home får uppdateringar

Oculus Rift nya system, även känt som Rift Core 2.0, har nu börjat rulla ut till användare. Med systemet kommer en hel del förbättringar, bland annat UI-uppdatering och ett mer skräddarsydd Oculus Home med plats för 8 personer.

År 2018 blir årets för Virtual Reality spår experter

VR har varit som en bergodalbana och VR industrin har haft sina med och motgångar under de senaste åren. Men det är nu som VR  börjar bli på riktigt, och alla nej-sägare kommer få ett hårt uppvaknande.

Playstation VR firar tvåårsjubileum

Den 13 oktober markerades tvåårs jubileet för playstation VR. För att fira har playstation för alla Vr-fans en hel del nyheter att komma med. Hoppa in i Playstation VR och låt dig sugas in.

I det här axplocket av nyheter väljer vi varje vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *