Veckosvep – Oculus Quest gör succé och många kvinnor inom ledande positioner inom VR-sektorn + mycket mera.

Trott det eller ej men VR-sektorn är en bransch där mer än hälften av de ledande rollerna rollsätts av kvinnor. Så fler teknikdomäner borde ta inspiration av VR-företagen. Detta är bara en av flera heta nyheter kring VR/AR den här veckan.  

Somnium Space får bidrag för att skapa socialt VR

Socialt VR som Rec Room handlar om plattformar för sociala digitala möten. Somnium Space får bidrag för sin sociala VR-plattform som sägs likna Ready player One i utseende.

pasted image 0 22

Wallmart och Renault satsar på MR-innovation

Stora företag som Walmart och och Renault satsar stort på MR-teknik.  Enligt researchbolaget Capgemini har 82 procent av företagen investerat i VR/AR för digitala möten eller utbildning.

Nike använder AR för att anpassa skor

Via Nikes framtagna AR-app kan du få pröva alla skor ur deras sortiment. Du kan nu innan du besöker butiken få i lugn och ro prova Nike skor där hemma och se hur de passar på foten.

pasted image 0 21

Italienskt möbelföretag använder AR med syfte att öka försäljningen

‘Den Italienska möbelföretaget Natuzzi, har köpt in Microsoft Hololens med målsättningen att att öka försäljningen av möbler. Genom AR kan du på ett nytt sätt visualisera möblerna på direkt i butiken.

pasted image 0 24

Kvinnor tar ledande roller inom VR-sektorn

Inom tech-branschen är antalet kvinnor inom ledande positioner få. Enligt studier är det bara 20 procent av kvinnor som har ledande roller. Men inom VR ligger den siffran på betydligt högre nivåer. I Amerika och England är det 64 procent av kvinnor som har fått en ledande position. Men bara 16 procent  av kvinnor mot för männens 30 procent använder regelbundet VR. ‘

Oculus Quest säljer stort

Oculus Quest, Facebooks nya VR-headset, verkar bli en sucsé. En vecka efter att Oculus Quest släppts för försäljning hade Amazon och Walmart sålt ut samtliga av sina headsets.

Nreal Ligth släppts för konsumenter redan i år

De Kinesiska AR-företaget Nreal Light, som seglade upp som ett nytt AR-bolag i höstas , bevisar att de är att räkna med. Nreal Light vill med sin AR.glasögon få den stora massan av konsumenter att använda AR-glasögon. Och man lockar med ett billigare konsumentpris.

pasted image 0 25

VR ger sjuka barn en upplevelse utöver de vanliga

På St.Joseph Health i Kalifornien använder man VR-behandling för sjuka barn. Genom att låta de sjuka barnen ta på sig VR-headsetet får de uppleva något utöver de vanliga och de slipper tänka på sin sjukdom.

Vive Cosmos förväntas släppas i höst

Medans många VR-headsets cirkulerar runt på marknaden har det varit tyst kring HTC Vive och deras Vive Cosmos. Men nyligen meddelade HTC Vive att deras Vive Cosmos kan komma att släppas redan till hösten. Priset är ännu oklart.

pasted image 0 23

I det här axplocket av nyheter väljer vi varannan vecka ut övervägande ämnen om teknik och konsumentinnehåll, men också ett par länkar om tillämpningar av VR/AR. Om du är mer intresserad av tillämpningarna för VR/AR så rekommenderar vi att du kollar in vårt nyhetsbrev!

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om skribenten

Michael Wilhk

Michael Wilhk

Michael är en VR-entusiast som spelar i princip allt som släpps på Playstation VR... utom skräckspel. Hos Immersivt hjälper han till med omvärldsbevakning, research, events och mycket mer. Han har jobbat i transportbranschen i många år, men är i färd med att sadla om till teknikvärlden. Favoritspelen just nu är Beat Saber och Firewall Zero Hour.

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!