Vi testar: Abode för HTC Vive

Jag vaknar upp i ett väldigt besynnerligt rum. I ena hörnet står en LP-spelare och bredvid mig ett bord med något som ser ut som en väldigt avancerad dator. Vart är jag, eller snarare när är jag? På andra sidan rummet finns en dörr, låst så klart. Jag börjar genast leta efter en annan väg ut. Ganska snart så finner jag ett underligt objekt, det ser nästan utomjordiskt ut. Vad är detta? Jag måste veta mera…

Escaperoom-spel i scifi-miljö

Abode är ett sci-fi- noir escape the room spel från den svenska indie utvecklaren overflow som består utav endast två utvecklarna nämligen Jonathan Prytz och Samuel Sekandagu. Abode är deras första VR projekt och exklusivt för HTC Vive. De har tidigare släppt två andra spel nämligen Cornerstone the song of tyrim och Rumble som båda finns att köpa på steam.

Abode är som jag tidigare nämnt ett escape the room spel där du med list och utforskande måste leta upp nycklar och ledtrådar för att ta dig vidare i spelet och i slutändan ta dig ur rummet.20161104234435_1

Välpolerad spel med charmig grafik

Spelet har enkel men charmig grafik och ljudet är sparsmakat men stämningsfullt. Överlag är spelet väldigt välpolerat för att vara ett early access spel. I sin nuvarande form är spelet ganska så kort, runt 30 minuter men utvecklarna säger själva att de jobbar på mera innehåll till full release. Escape the room spel har väldigt snabbt blivit en av mina favorit genrer sedan jag satte på mig min vive för första gången. Roomscale gör sig ypperligt för just denna typ av spel och Abode är utan tvekan en utav de bästa och min personliga favorit. Jag rekommenderar starkt Abode till alla som gillar escape the room genren. Spelet kostar 9,99 vilket kan kännas lite i överkant för 30 minuter speltid men du får en väldigt polerad och buggfri upplevelse.

Dessutom är mera content i utveckling så om inte annat är detta absolut ett spel att hålla ögonen på framöver.

Vill du veta mera om utvecklaren Overflow finner du mera information om dem här:

http://www.overflowgames.se/home.html

20161104234314_1
20161104234407_1
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!