Sociala VR-plattformen VIVE SYNC från HTC ska förenkla virtuella möten för företag

Vive Sync virtuella möten

HTC utannonserade idag Vive Sync, en VR-app för samarbete och möten för företagsbruk. Vive Sync är kompatibelt med Vive, Vive Pro och Vive Focus, och kommer börja pilottestas i december.

Vive Sync – ett intuitivt VR-samarbetsverktyg

I Vive Sync kan interna team mötas i ett virtuellt delat rum, vilket förbättrar kommunikation och produktivitet bland organisationer. Med stöd för upp till 20 anställda samtidigt kan team som är distribuerade över hela världen mötas för att dela material, hålla diskussioner och nå gemensamma beslut i realtid. Dynamiska och anpassningsbara avatarer förenklar för användare att kunna ha immersiva och realistiska interaktioner med sina kollegor oavsett plats och avstånd.

Vive Sync

Genom Vive Sync kan deltagarna enkelt dela material direkt från sin server som videos, presentationer och 2D- eller 3D-material. Dessutom har Vive Sync 3D-teckningsfunktioner som gör det möjligt för användare att markera och interagera med dessa material. Funktionerna att enkelt kunna ta skärmdumpar, videoinspelningar och stöd för röst till text främjar fortsatt samarbete utanför det virtuella mötesrummet.

Betoning på säkerhet och användarvänlighet

”Då vi har kontor utspridda över hela världen byggde vi Vive Sync som en intern lösning på de många smärtpunkterna med avlägset arbete och samarbete, säger David Sapienza, chef på HTC’s interna 2 Bears Studio. ”Det viktigaste för oss, som skiljer Vive Sync från andra lösningar, är den konsekventa betoningen på säkerhet och användarvänlighet genom hela applikationen.”

Vive Sync social VR

Vive Sync integreras sömlöst i ett företags egen infrastruktur, vilket garanterar en anpassad och säker plattform. När organisationer kan utöva full kontroll över deras säkerhet kan medarbetarna dela konfidentiella och känsliga material fritt med sina kollegor. Dessutom kan du på ett säkert sätta upp möten i Vive Sync genom en enkel och intuitiv process. Integrerat med Outlook Office 365, så kan användare enkelt skapa möten i Vive Sync via deras email. Ett QR-kodsystem utnyttjar Vive’s frontkameror för att möjliggöra ett enkelt sätt att träda in i möten.

HTC börjar acceptera partners i sitt pilotprogram nästa månad.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *