Virtual Reality underlättar forskning om Alzheimers - Immersivt / VRSverige

Nyfiken på våra företagstjänster? Kolla in events, workshops, föreläsningar om VR/AR här! »

Virtual Reality underlättar forskning om Alzheimers

alzheimers

Vi hör dagligen diskussioner runt hur VR kan verka positivt på vårt samhälle. Ofta handlar samtalen om teknik och underhållningsindustrin, men visst hoppas vi att VR kan få en djupgående inverkan på många andra ställen också. Ett sådant område som vi tycker är extra värt att nämna är ett arbete som tyska forskare gjort runt diagnos och behandling av Alzheimers.

Riskfaktorer

Alzheimers har redan blivit avsevärt lättare att upptäcka tack vare VR-teknik. I oktober förra året publicerade forskare inom den tyska alzheimersvården en studie där de använde en virtuell labyrint för att upptäcka Alzheimers hos patienter i rikszonen. I studien testade forskarna personer mellan 18 och 30 år genom att låta dem försöka navigera en VR-labyrint.

Otroligt nog visade sig testet vara framgångsrikt. Baserat på hur olika människor förflyttade sig genom labyrinten kunde forskarna exakt identifiera vilka patienter som hade genetiska markörer för Alzheimers. Vidare innebär detta att man med hjälp av virtuell verklighet kan diagnostisera högriskpatienter vid så ung ålder som 18 år, vilket gör att familjerna runt patienten kan planera mycket bättre för framtida Alzheimers vård.

Läs hela artikeln på vaildaily.com

 Detta är en av våra artiklar på temat ”VR i vården”. För dig som vill fördjupa dig i detta spännande område så har vi samlat all information du kan tänka dig med både våra egna och andras artiklar på vår portalsida. Där avhandlar vi: ”Tillämpningar & case på VR inom vården” – ”Studier/forskning” – ”Risker/baksidor” – ”Hur ni kan implementera VR i er vårdverksamhet”, och mycket mer. Kolla in VRSveriges vägledning till VR i vården!

About the author

admin

Leave a comment: