VR hjälper ditt företag

Fem områden som VR kommer förändra sättet du gör affärer på. 

Trodde du att VR bara är till för för videospel och 3D-film? Tänk om. 

Medan VR har potential att förändra hur vi tar till oss underhållning och redan fångat fantasin hos miljontals spelare världen över, är konsekvenserna för företagare minst lika spännande.

Smarta företagare behöver hålla sig uppdaterade med VR

En färsk rapport från McKinsey Global Institute bekräftar den viktiga kopplingen mellan framgång och innovation. Det konstateras att företag som omfamnar den digitala tekniken är mer benägna att vara produktiva och lönsamma. Inga direkta nyheter så långt. 

Här kommer några sätt som VR-teknik kan utnyttjas för att utveckla din verksamhet.

1. Engagemang och kundglädje

VR är spännande. Ingen tvekan om det.

Förra året körde flygbolaget Qantas en tre månaders studie där man använde VR headset i deras förstaklasslounger och hytter. Inte helt överraskande var detta så framgångsrikt att de sedan utvecklade sin egen 3D-film 2015. I filmen får förstaklasspassagerare uppleva det stora barriärrevet, och har utformats för att promota en ny flyglinje till Hamilton Island.

David Murray, digital rådgivare åt Qantas, sade VR har resulterat i ett djupare engagemang och ökad försäljning , och att VR kan göra mycket mer. VR kommer öppna möjligheterna för ”en helt egen marknadsföringskanal på sikt”.

2. Dyk djupare ned i marknadsföringen genom Omnikanaler

VR kan ge dina kunder en komplett upplevelse, oavsett vilken enhet eller kanal du använder för att engagera människor i ditt varumärke. Virtual Reality shopping har potential att ta ordet ”personlig service” till en helt ny nivå.

Återförsäljare Myer har nyligen arbetat med eBay för att skapa en VR butik. Användaren kan hämta en app till sin telefon och använda en google Cardboard för att starta ”virtuell shopping”. Produkterna visas baserat på användarens valda intresseområden. Genom att titta på produkterna, kan man få en detaljerad 3D-vy och sedan göra ett köp.

3. Erbjud guidade turer för att spara tid och pengar

VR ger en helt ny mening till ”prova innan du köper”. Det gör det möjligt för företag att leverera sina produkter till kunder på ett sätt som tidigare endast funnits i science fiction. Virtual reality turer används redan i fastighets- och arkitekbranschen med stor framgång.

Queensland-baserade arkitektföretaget Peddle Thorp använder Google Cardboards för att ge sina klienter möjlighet att uppleva deras projekt via sina smartphones. Du kan röra dig i byggnader innan de ens har konstruerats.

Peddle Thorp använde tidigare en Oculus Rift, men tekniken blev för dyr och det kräver som bekant en riktigt snabb dator för att kunna rendera 3d-modeller.

”En Cardboard är lika imponerande, mycket mer kostnadseffektiv och använder enheter (mobiltelefonen) som kunderna redan har”.

4. Flexibelt arbete, mindre kontor

Vissa företag är försiktiga när det gäller flexibelt arbete och att jobba på distans eftersom de oroar sig för produktionstakten, tillgängligheten för kunderna, och hur man ska kunna hantera människor effektivt.

Många av dessa problem skulle kunna minimeras genom att utföra arbete i virtuella miljöer. Lätta, bärbara och trådlösa VR headsets kommer att locka företagsanvändare som vill driva ett företag obegränsad av geografiska gränser. Metoden kan vara så enkelt som att sätta på sig headsetet och sedan använda en avatar för att samarbeta i en miljö som efterliknar det verkliga kontoret man sitter på.

Grundare av VR programvaran High Fidelity, Philip Rosedale utvecklar just nu möjligheten för att skapa just dessa möten i VR. Man pekar på de baksidor som finns med traditionella videokonferenser där VR kan förstärka upplevelsen av både individuell och gruppbaserad kommunikation.

Ett annat verktyg som finns redan idag är AltspaceVR, där du kan mötas och samtala, och även integrera detta med samarbetsverktyget Slack.

Bättre virtuella arbetsytor innebär mindre behov av fysiskt utrymme, vilket kan hjälpa företag att minska driftskostnaderna även när de expanderar.

Läs mer: Nu har DU möjlighet att ordna er nästa konferens inuti VR

5. Ökad global räckvidd

Att göra det lättare att hantera fjärrkommunikation innebär att företag kommer att ha större frihet att anställa talanger var dom än befinner sig i världen. Du kan inte bara locka till dig högkvalitativa kandidater världen över, du kan även växa snabbare internationellt.

Sammanfattning

All teknologi som förbättrar din förmåga att bygga relationer med kunder, leverera tjänster och hantera externa team kommer får stark inverkan på ditt företag. Särskilt när digital kompetens och mognad innebär en betydande konkurrensfördel. VR tar detta till en helt ny nivå. Har du råd att missa tåget?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.