Enligt en rapport från Financial Times, har Apple alltså anställt Doug Bowman, en professor i datavetenskap vid Virginia Tech, där han varit chef för universitetets program runt interaktioner mellan människan och datorn under fem år, innan nyligen tog ett sabbatsår. Under sin tid på universitetet, fokuserade han på ”olika områden där 3D användargränssnitt och fördelarna med VR varit i fokus” enligt hans akademiska profil.

virtual-reality

Bowman var också, tillsammans med kollegan Joseph Gabbard en av de fem mottagarna av ett forskningsanslag på $ 100.000 och två HoloLens utvecklarkit för att bedriva utvecklingsarbete på olika användningsområden för Microsofts augmented reality headset. Bowmans forskning har haft namnet ”Collaborative Analysis of Large-scale Mixed Reality Data”. Men det är väl heller inget högt odds på att de två HoloLens kiten knappast hamnar på nya kontoret i Cupertino ändå.

 

I augusti, anställde Apple även tidigare HoloLens ingenjörer Nick Thompson för att stärka sina AR ambitioner och anställning av Bowman är nu det senaste tecknet på att Apple faktiskt försöker öka tempot lite på sina ansträngningar att bli en betydande aktör på en marknad sägs vara värd $ 800 bn 2025 Enligt Goldman Sachs.

 

Källa: ibtimes.com