Besök museum i VR med Googles Arts and Culture

Historiska konstverk är på väg att möta ny teknik, tack vare Google.

I Googles nyligen uppfräschade Arts and Culture app finns nu några nya funktioner som är intressanta för oss VR-fans. Du kan nu få 360-panorama från en rad kända muséer och konsthallar och är perfekt för dig som inte har tid att komma iväg till de klassiska byggnaderna.  Google Arts & Culture– miniatyr av skärmdump

Med hjälp av en VR-headset som Google Cardboard, kan betraktaren få tillgång till utvalda konstvandringar från en rad olika platser och tidsperioder.

I samband med den nya VR-tekniken får appen även en ”Recognizer”-funktion som använder artificiell intelligens för att förstå vad telefonen tittar på. Håller du upp mobilen framför ett konstverk får du sedan en rad tillhörande videoklipp, bilder, essäer och artistbiografier osv till telefonen. Smart va?

Vandra runt i VR-muséer

Tanken med dessa nya funktioner är att överbrygga klyftan mellan olika typer av innehåll som traditionellt har isolerats från varandra, enligt Luisella Massa, operativ chef på Google Cultural Institute.

Ett exempel som Massa pekar ut är exempelvis Van Goghs refererade i ett tidigt utkast till en av sina målningar, i ett brev till sin bror, men brevet och konstverket faller under två kategorier, konst och historia, och finns fysiskt på olika museer. Genom att rikta din mobiltelefon mot konstverket, får man direkt upp brevet som sedan läses upp. Du får därmed en klart rikare kulturupplevelse. Och en som många säkerligen hade missat.

 

 

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *