Fast Travel Games är en ny svensk VR-spelstudio

Fast Travel Games

Stockholmscenen för Virtual Reality har fått ännu ett tillskott i form av den nystartade spelstudion Fast Travel Games.

”Virtual Reality erbjuder obegränsade möjligheter”

Med ambitionen att definiera en ny genre inom VR blir Fast Travel Games fokus att skapa sociala spel som inbjuder till utforskande av spelvärlden. Det ska finnas stora möjligheter till att dela sina upplevelser och att spela tillsammans, och berättandet av storyn ska ha en framträdande roll. ”VR är perfekt för storytelling och rika sociala upplevelser”, säger Oskar Burman.

LÄS MER: VR Stockholm – den stora guiden till VR-relaterade företag, events, case och mycket mer

Med kapital från Sunstone Capital, Mattias Miksche och Mathias Ackermand, startar de tre grundarna Oskar Burman, Kristoffer Benjaminsson och Erik Odeldahl sin verksamhet för att skapa nya VR-upplevelser.

fast_travel_games

Erik Odeldahl(Creative Director), Oskar Burman (CEO) och Kristoffer Benjaminsson (CTO)

Nu behöver bolaget rekrytera, och målet är i första hand att sätta ihop ett team på runt 10 personer. Det kommer att behövas både grafiker, programmerare och speldesigners.

Nikolaj Nyholm från Sunstone Capital förutspår att Fast Travel Games kommer att bli ett av storbolagen inom VR, och att de tack vare sin långa erfarenhet lätt kan attrahera de största talangerna inom spelutveckling.

Nyheter om vilka spel som ska skapas utlovas inom de närmaste månaderna.

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar