Sändning från ”Nyfiken på: Filmskapande i virtual reality – idag och imorgon”

Under kvällen så går ett VR-evenemang av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm. Eventet görs i samarbete mellan Google, TV4, Dramatify, Smart Kreativ Stad / Filmregion Stockholm–Mälardalen och Svenska Filminstitutet.

Konferensen har namnet Nyfiken på: Filmskapande i virtual reality – idag och imorgon är är en mötesplats för alla som på något sätt jobbar med rörlig bild – som kreatör, tekniker eller beställare – oavsett om du fokuserar på drama, dokumentär, journalistik, underhållning eller utbildning.

LÄS MER: VR Stockholm – den stora guiden till VR-relaterade events, arkader, köpställen, företag m m i huvudstaden

Det är en meetup som egentligen inte handlar om morgondagens stora visioner, utan mer vad som görs redan i idag, och hur du gör det! Och inte minst handlar det om att dela med sig och ta del av nyttiga erfarenheter och misstag som de som redan börjat testa tekniken har lärt sig på vägen, från korta dramaproduktioner till journalistik, underhållning och livesändningar.

Du får möta projekt från bland andra TV4, SVT, Teknomedia och Borderline film samt lyssna på diskussioner kring så väl berättande för virtual reality som de tekniska utmaningarna här och nu.

Klockan 17:30 sätter programmet igång och livesänds på Youtube som den första livesändningen i VR från en konferens i Sverige. Instruktioner på att delta i VR kommer i Youtubesändningen. Länken till sändningen hittar du här!

Gillar du artikeln? Dela den med dina vänner!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Epost

Nyhetsbrev: Missa inget om VR/AR!

Signa upp idag och få Sveriges bästa omvärldsbevakning kring immersiv teknik (VR/AR) + exklusiva tävlingar, erbjudanden och inbjudningar

Våra senaste artiklar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *