Första recensionerna av Playstation VR har kommit

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Embargot för journalister att skriva om Playstation VR har nu passerat och de första testerna börjar nu flöda in på alla större techsiter runt om i världen. Nedan har vi sammanställt de första intrycken. Vi ser fram emot att testa Playstation VR själva inom kort.

Här har du sammanfattning från fyra större recensioner.

Techradar

Under tre korta år, har Sony tagit PlayStation VR från bottenvåningen utvecklingsmässigt till att bli en branschledande produkt. PlayStation VR är en helt ny plattform som förkroppsligar mycket av det som gjorde ursprungliga Playstation så stort – Innovativt, smart och lätt att använda. Playstation är prisvärd och har redan ett par speltitlar som faller under ”måste ha”-kategorin. Playstation är dock långt ifrån en komplett produkt – och på vissa sätt misslyckas man med att leva upp till de (orimligt?) höga kraven då PSVR jämförs med HTC Vive och Oculus Rift. Men då en Playstation VR är  2-4000kr billigare än Oculus och Vive är det svårt att klaga.

psvr_techradar2

IGN

Sony har lyckats göra sin PlayStation VR billigare än konkurrenternas alternativ. Trots sin relativt låga upplösning ser bilden mycket bra ut i spel, och headsetet är bekvämt att bära och lätt att använda när du väl installerad allt. Spårningen av handkontrollerna (Playstation Move) fungerar ok men känns fortfarande ostabilt jämfört med HTC Vive och Oculus Touch. PlayStation kamerans begränsning i betraktningsvinkel är en svaghet. Och med bara en kamera kan den såklart inte se igenom dig, vilket gör att du inte kan vända ryggen till.

Ska du springa ut och köpa en? Det beror på. Tekniken är förvånansvärt bra men fortfarande i sin linda och VR-spelen kan ännu inte konkurrera med nuvarande storsäljare på vanlig konsol. Du kan alltså inte räkna med att spela dina favoritspel i VR helt plötsligt. Någon som dock aldrig slår fel är hur kul det är för dom som testar VR för första gången. Och gillar du ny teknik, har några tusenlappar över, är det ingen tvekan om att PSVR ger dig valuta för pengarna.

Kotaku

PlayStation VR vill förmedla följande budskap: När HTC och Oculus har valt att dyra, banbrytande high-end headset för high-end PC-gamers, sveper Sony in med ett mer lättillgängligt, prisvärd alternativ för vanliga människor. Jag har dock mina tvivel om det budskapet. Min känsla är att VR inte riktigt är där än, och att Sony tappert försöker att göra den första konsumentversionen på en teknik som ännu inte är mogen nog att gå mainstream.

Det är möjligt att jag har fel. PSVR kan vara bra nog, det är svårt att förutsäga i detta läget. Nintendo Wii hade usel grafik som inte kunde konkurrera med Xbox 360 och PS3, men dess rörelsekontroller var bra nog för att bli ett globalt fenomen. Den ursprungliga N64 Goldeneye var på många sätt sämre än liknande PC-spel, men det var tillräckligt bra för att få människor entusiastiska över en konsol långt före Halo ens var påtänkt.

PlayStation VR är dock sämre än konkurrenternas produkter på flera viktiga sätt. Den är också billigare och enklare att använda, och trots alla sina brister så är detta riktig VR, och frambringar samma fåniga, surrealistiska glädje som bara modern VR kan ge just nu. Tiden får utvisa om det är tillräckligt.

UploadVR.com

PlayStation VR är långt ifrån en perfekt enhet. Spårningen har sina problem med kameran och handkontrollerna och den visuella kvaliteten är lägre än dess främsta konkurrenter. Men vad det saknar i teknisk specifikation hämtar de upp i tillgänglighet, överkomligt priser och laserfokus på upplevelser med hög kvalitet. .

Playstation VR är kanske inte det mest tekniskt avancerade headsetet på marknaden, men för konsolspelare som vill få smak av kraften och potentialen hos VR är det svårt att inte rekommendera vad Sony har skapat. Jag tror inte att VR helt kan ersätta traditionella tv-spel, men det är ett format som slutligen mognat tillräckligt för att stanna kvar. Med PlayStation VR har framtiden för konsolspel äntligen kommit.

psvr_upload

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om skribenten

Johan Hägerström

Johan Hägerström

Johan grundade 2013 sajten vrsverige.se - som nu har blivit företaget Immersivt där han är medgrundare. Han jobbade som gymnasielärare, men som teknikentusiast ville han inspirera och utbilda om möjligheterna med VR i skolan och andra områden. Han jobbar nu på Starbreeze, med deras olika VR-projekt.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Följ oss på Facebook!

VR Cover

Fler liknande artiklar

Följ oss i sociala kanaler

Läs fler artiklar som denna från Immersivt!