FOVE försenas till slutet av 2016 och släpper stödet för Lighthouse

Sedan FOVEs framgångsrika kickstarterkampanj i juli förra året har dom arbetat hårt för att skeppa ut sitt FOVE Developer Kit till alla backers. Men att ta något från prototypstadiet till massproduktion är ofta svårare än man tror. Och nu meddelar FOVE att dom tyvärr måste senarelägga leveransstarten av sitt headset från nu i vår till i höst.

facebook

En av de största utmaningarna dom mött är att få tag i lämpliga delar som funkar med FOVEs design. Speciellt är det de optiska komponenterna, IR-lysdioder, linser, och OLED-displayer, som vållat problem. FOVEs nisch inom VR är deras eyetracking-teknologi för att spåra ögonrörelserna, och alla komponenter i designen måste fungera med detta.

Den sista som vållat problem för FOVE är integreringen med Valves Lighthouse system. När Valve berättade om den öppna licenspolicyn för Lighthouse, hoppade FOVE raskt på teknologin och lovade att använda sig av samma teknik för positionsspårningen. Detta gjorde att kampanjen fick en rejäl skjuts framåt.  Men som vi alla vet så försenades leveransdatumet på hela Vive-plattformen 6 månader, och detta har direkt påverkar FOVEs planer på att använda Lighthouse.

MF15-Valves-lighthouse-position-trackning-tech

Så för att inte riskera att att missa hela tåget genom ytterligare förseningar måste dom tyvärr släppa integrationen av Lighthouse och istället skapa en egen optisk teknik för positionsspårning.

Och kanske är det just denna nyhet som svider mest. Jag tror att just detta är det som verkligen kommer göra många av dom som stött FOVE tidigare besvikna.

FOVE är såklart högst medvetna om detta faktum, och därför kommer dom ge alla som vill ha tillbaka pengarna, möjlighet till detta. Så från och med idag och 30 dagar framåt kan du som stödde FOVEs kickstarter få pengarna tillbaka via den officiella kickstartersidan.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.